fbpx
Vragen? Bel 085 004 3810 | klantenservice@sunneroo.com (nu gesloten)

thuisbatterij met SLIMME AANSTURING

Je wilt een thuisbatterij van maar liefst 21.3 kWh die gemiddeld €1.872,- per jaar verdient door volledig geautomatiseerd in stroom te handelen? Zoek dan niet verder.

Dyness slimme thuisbatterij
Bekend van o.a.
Google Rating
Trustpilot rating

€7.950 voor een knaller van een thuisbatterij van 21kWh

 • Genoemde prijs is inclusief standaard installatie (kabeltraject tot 2 meter vanaf de meterkast) en na btw teruggave. Eventueel benodigd meerwerk (als dat nodig is) zoals het vervangen van de groepenkast bieden wij aan in een offerte na ons gratis adviesgesprek op locatie.
 • De slimme thuisbatterij wordt aangestuurd door een slim kastje + software genaamd Bliq powerflow en deze sluit je bij Bliq af voor €12 per maand.
 • Om gebruik te maken van automatisch handelen is een dynamisch energiecontract nodig van een bij Bliq aangesloten energiemaatschappij (bijvoorbeeld Frank Energie).

Aanvraagformulier Gratis Adviesgesprek

Rendement

Hoe verdient een thuisbatterij geld dankzij de slimme aansturing van Bliq?

Automatisch handelen in stroom

Met de meest verkochte combinatie van een 21.3 kWh Dyness thuisbatterij, 10 kW Growatt omvormer en aansturing door Bliq Powerflow kan je zo’n €1.872 per jaar verdienen door de thuisbatterij in te zetten om onbalans in het net tegen te gaan. Dit geld ontvang je via je het “slim handelen” dynamisch energiecontract bij Frank Energie. Je schaft dit complete systeem bij Sunneroo aan voor €7.950 excl. btw incusief basis installatie. De btw kan in de meeste gevallen teruggevraagd worden bij de Belastingdienst. Tevens kan het systeem per maand betaald worden via o.a. het Nationaal Warmtefonds vanaf 67,- euro per maand. Kijk hier voor de voorwaarden.

 
Automatisch handelen in energie met Thuisbatterij Dyness en Bliq

Op de onbalansmarkt werkt de landelijke netbeheerder om het stroomnet in balans te houden door vergoedingen aan marktspelers te geven.

Bijvoorbeeld, als een wolk voor de zon schuift of een kolencentrale uitvalt, kun je geld verdienen door je thuisbatterij in te zetten. Dit levert meer op dan alleen zonnestroom opslaan voor eigen gebruik.

In het rekenvoorbeeld hieronder zie je een berekening voor een Dyness thuisbatterij met 10 kW vermogen en 21 kWh capaciteit, gecombineerd met een Frank Energie ‘Slim handelen’ energiecontract. Dit levert gemiddeld €1.872,- per jaar op. Deze vergoedingen krijg je automatisch via de energierekening van Frank Energie. De terugverdientijd van deze thuisbatterij is minder dan 5 jaar met dit dynamische energiecontract.

 • Investering thuisbatterijsysteem: €7950,- (exclusief btw, 95% van onze klanten komt in aanmerking voor btw teruggave)
 • Jaarlijkse onbalansvergoedingen op basis van historie en toekomstige verwachtingen: €1872,-
 • Terugverdientijd: 4,5 jaar

(Bovenstaande berekening is gebaseerd op een conservatieve schatting op basis van de prestaties van de testopstelling in 2023, voorspellingen bieden geen garantie op een bepaalde opbrengst)

Productinformatie

Thuisbatterij, slimme aansturing én app

 

Bliq is een complete oplossing voor het beheren van je thuisbatterij. Het werkt met alle omvormer- en zonnepaneelcombinaties die door Bliq worden ondersteund. Heb je geen zonnepanelen? Geen probleem! Je kunt de thuisbatterij nog steeds gebruiken om automatisch het stroomnet te stabiliseren en te handelen op de dynamische energiemarkt.

Balanceer het net

Ga onbalans tegen met de Bliq energiemanager en profiteer

 

We installeren de Bliq energiemanager en Smart Meter in de groepenkast. Deze apparaten werken als het brein van het systeem en optimaliseren automatisch je energieopbrengst.

Dankzij de veilige en deskundige installatie door gecertificeerde elektriciens van Sunneroo, ben je verzekerd van een goed werkend systeem voor de toekomst.

Hoge kwaliteit

Onderbouwde kwaliteit!

Wij leveren batterij- en omvormersystemen met een gemiddelde levensduur van minimaal 15 jaar. Dit wordt onderstreept door minimaal 10 jaar of 6000 laadcycli binnen fabrieksgarantie. Ook komen onze technische adviseurs gratis langs om er voor te zorgen dat de installatie veilig en vakkundig kan worden uitgevoerd.

Bliq onderbouwde kwaliteit

Dit zeggen onze klanten

Frank uit Brunssum

Goede uitleg gehad tijdens het online adviesgesprek, waardoor ik voor Bliq heb gekozen. De installatie is soepel verlopen, netjes geïnstalleerd op zolder in een hoek. Batterij maakt de beste keuze tussen goedkoop inkopen, verbruiken en voor hoogste prijs verkopen.

Klaas uit Vught

“Heb gekozen om een thuis accu aan te schaffen omdat ik zag bij een dynamisch contract je veel minder krijgt voor je terug geleverde KWh dan voor je in gekochte KWh.
 
Via speuren op internet kreeg in een tip voor Bliq, en dit paste in mijn mijn wensen zelfs slimmer dan ik had bedacht zodat je ook/juist door salderen voordeel behaald met de accu.”

Paul uit Nijmegen

Ik heb voor Bliq gekozen om het maximale uit mijn systeem te halen. Mijn systeem is Huawei met 30 zonnepanelen waarvan 20 op zuid-west en 10 op zuid-oost. Daarnaast een 10 kWh accu. Helaas was het niet de eerste keer in één keer werkend. Gelukkig later volledig opgelost. Hoera!!!

In 5 stappen een batterij thuis

Gratis advies

Onderteken offerte

Inplannen

Installatie

Betaling

FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe wordt een thuisbatterij met Bliq geïnstalleerd?

Een thuisbatterij installeren is relatief complex en daarom is het van belang dat dit wordt uitgevoerd door een erkend en gespecialiseerd installateur op basis van de in jouw land geldende installatierichtlijnen. Het thuisbatterij-systeem bestaat uit:

 • een omvormer
 • een batterij management systeem (BMS)
 • een of meerdere batterij-modules

Wanneer je over een hybride omvormer beschikt kan deze ook direct worden gebruikt voor je zonnedak. Daarnaast moet jouw thuisbatterij-omvormer altijd met een stroomkabel zijn aangesloten op een eigen groep in de meterkast en kunnen communiceren met je Bliq energiemanager.

De Bliq energiemanager heeft ook een connectie nodig met de P1 poort van jouw slimme meter.

De omvormer wordt gekoppeld aan het batterij management systeem (BMS) en met DC kabels (plus en min) aan je batterij. Vervolgens worden er 2 kabels getrokken naar je meterkast: een AC kabel (3 aderig bij 1 fase, 5 aderig bij 3 fase) en een CAT standaard internet kabel. In jouw meterkast wordt een extra groep aangelegd middels een aardlek automaat. De grootte van jouw aardlek automaat hangt af van je type aansluiting (1 of 3 fase) en het vermogen van je omvormer. Deze CAT kabel sluiten we aan op de Bliq energiemanager.

De Bliq energiemanager zorgt voor de slimme aansturing van jouw thuisbatterij. Meestal wordt deze geïnstalleerd in je meterkast. Mocht er geen vrij stopcontact zijn, moet deze worden geplaatst. De CAT kabel wordt in de juiste poort van de Bliq energiemanager gestopt. Daarnaast wordt er een kabel geplaatst tussen de Bliq energiemanager en de P1 poort van je slimme meter. Mocht deze al in gebruik zijn wordt er een P1-splitter tussen gezet, zodat het andere aangesloten apparaat ook blijft functioneren. Jouw installateur activeert vervolgens de Bliq energiemanager en registreert deze. Hierna ontvang je een mail voor het aanmaken van je account en kun je de Bliq-app downloaden.

De installatie dient te worden gedaan volgens de NEN1010, de in Nederland geldende norm met veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties. Zo kan het voorkomen dat voorafgaand aan de installatie een nieuwe meterkast of verzwaring van uw netaansluiting nodig is om te voldoen aan de veiligheidseisen. Bij Sunneroo als InstallQ erkend elektrotechnisch installatiebedrijf  met zegelrecht bent u ook hiervoor aan het juiste adres.

Nadat alles is geïnstalleerd, gecontroleerd en opgeleverd werkt jouw thuisbatterij systeem. Je hebt een Bliq-account aangemaakt en je aangemeld voor de dienst ‘slimme batterij-aansturing’. Daarnaast ben je overgestapt op een dynamisch energiecontract van Frank Energie. Het enige wat nu nog rest is de aanmelding van jouw systeem bij de netbeheerder. Dit kunnen wij helaas niet voor jou regelen. In Nederland kun je dit doen via: www.energieleveren.nl.

In welk type woning past een thuisbatterij en in welke ruimte kun je deze het beste installeren?

Onze adviseurs gaan altijd voor een technisch en esthetisch ontwerp passend bij het budget. Mede daarom komen we graag langs om de woning of het bedrijfspand ter plaatse te bekijken*.

In tegenstelling tot sommige “concullega’s” die veelal op afstand verkopen (en de montage uitbesteden) is er een grote kans dat de montageploeg op de dag van montage voor technische uitdagingen komt te staan. Wij zijn graag zo goed mogelijk voorbereid. Daarom kiezen we met gezond verstand voor een mix van geavanceerde software én een schouw op locatie.

Op basis van duizenden uitgevoerde projecten weten we dat dit het beste eindresultaat en klanttevredenheid geeft.

Bijkomend voordeel is dat we door het bezoek op locatie in staat zijn om een vaste pakketprijs af te geven voor de complete installatie en bijkomende diensten waardoor u later niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Waarom betaal ik een klein maandelijks bedrag aan Bliq voor "Powerflow"?

Bliq kiest voor maximale stabiliteit van het nodige dataverkeer door middel van een geïntegreerde simkaart. Hiervoor belast Bliq de abonnementskosten door. Daarnaast kan Bliq met deze maandelijkse vergoeding zijn software onderhouden en uitbreiden zodat u in de toekomst nog meer slimme oplossingen kan gaan koppelen aan het Bliq ecosysteem.

Is er subsidie beschikbaar voor een Bliq thuisbatterij?

Op dit moment kunt u als particulier de betaalde btw minus een klein forfaitair bedrag terugvragen bij de belastingdienst. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan:

 • U gebruikt de thuisbatterij om te handelen in combinatie met een dynamische energiecontract.
 • De factuur van de thuisbatterij en uw dynamische energiecontract staan op dezelfde naam.
 • U zit momenteel niet (meer) in de zogeheten kleine ondernemersregeling voor de btw (KOR).

Naast deze regeling voor particulieren is er voor zakelijke aanschaf ook de mogelijkheid om te profiteren van de Energie Investering Aftrek (EIA) waardoor u 45,5% van uw investering fiscaal van uw winst mag aftrekken.

Hoe reageren thuisbatterijen op warmte en kou?

Elke thuisbatterij bevat een Batterij Management Systeem (BMS). Deze zorgt ervoor dat alle batterij-modules gezamenlijk worden geladen en ontladen. Daarnaast zorgt deze ervoor dat er nooit diepontlading van de batterij-modules kan plaatsvinden.

Ook zorgt het BMS ervoor dat de batterij-modules bij warme en koude omgevingstemperaturen worden beschermd. Dit is noodzakelijk om de levensduur van de batterijen te optimaliseren.

Wordt de thuisbatterij intern warm? Dan kan het BMS het toegelaten vermogen op de thuisbatterij automatisch verminderen. Bij hoge temperaturen kan hij zichzelf uitschakelen.

Wordt de thuisbatterij intern koud? Dan kan het BMS het toegelaten vermogen op de thuisbatterij automatisch verminderen. Bij temperaturen (ver) onder 0 kan hij zichzelf uitschakelen.

De exacte temperaturen en met hoeveel % vermogen het BMS de omvormer zal ‘knijpen’ is afhankelijk van de fabrikant en type thuisbatterij en omvormer. Thuisbatterijen van Bliq functioneren optimaal bij interne temperaturen tussen de 20 en 45 graden Celsius. In de praktijk hebben we het dan over omgevingstemperaturen van 12 tot 30 graden. Wordt het warmer of kouder? Dan knijpt het BMS de omvormer af om de batterij op temperatuur te houden.