Zonnepanelen kopen bij Sunneroo

Ontdek de zonnepanelen van Sunneroo, die de kracht van de zon omzetten in efficiënte energie. Met de Denim- en Trina-panelen maak je altijd de juiste keuze, of je nu streeft naar maximale opbrengst of een gestroomlijnd design. Sunneroo biedt de perfecte zonnepanelen die aansluiten bij jouw behoeften. Transformeren vandaag nog je energiebehoeften en kies voor de toekomst met Sunneroo!

*Bij Sunneroo gebruiken we voornamelijk zonnepanelen van Denim en Trina, maar dat betekent niet dat we andere zonnepanelen uitsluiten. 

Denim N-type TOPCon 430Wp Black Transparant (2.0 x 2.0mm Glas/Glas) Bifacial

Door de bi-faciale techniek met N-type cellen levert dit zonnepaneel 5-30% meer energie op in vergelijking met een regulier 430 Wp paneel.
Bovendien kies je ook direct voor een esthetisch fraai paneel met een zwart frame en donkere cellen, tussen de cellen is het paneel mooi transparant.

Trina Solar Vertex S+ (R) 440Wp Dual Glass Glass Triple-cut N-Type

Door gebruik van de allernieuwste N-type mét topcon zonnecellen heb je het hoogste rendement per vierkante meter (220WP/m2). Glas-glas zorgt ervoor dat invloeden van buitenaf minder vat hebben op de degradatie van de zonnecellen waardoor dit paneel amper degradeert door de tand des tijds. Dit paneel heeft zwarte cellen op een witte achterplaat. De witte achterplaat zorgt voor een betere warmteafvoer, lagere bedrijfstemperatuur en dus een hoger rendement

FAQ zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen halen energie uit zonlicht door lichtdeeltjes uit zonnestraling op te vangen. Deze geabsorbeerde lichtdeeltjes bewegen door verschillende lagen binnen het zonnepaneel, wat resulteert in elektrische spanning en uiteindelijk energieopwekking. Dit principe vertoont gelijkenissen met de werking van een batterij, waarbij een positief en negatief geladen zijde betrokken zijn. Wanneer deze twee zijden worden verbonden, ontstaat er een beweging van elektroden, wat leidt tot de generatie van elektrische stroom.

Hoe werkt een omvormer?

De meeste omvormers werken volgens dit principe: ze nemen de gelijkspanning (DC) en converteren deze naar wisselspanning (AC) met behulp van een wisselrichter die bestaat uit halfgeleiders in een brugschakeling. Vervolgens wordt de wisselspanning (AC) omgezet naar de gewenste spanning. Als de ingangsspanning wisselstroom (AC) is, wordt deze gelijkgericht met behulp van een diodebrug. Als de gewenste uitgangsspanning gelijkspanning (DC) is, wordt deze eerst gelijkgericht en daarna gladgestreken met behulp van een laagdoorlaatfilter of een condensator.

Wat is het verschil tussen parallel en serieel?

In een seriegeschakeld systeem worden alle zonnepanelen aan elkaar gekoppeld in een opeenvolgende reeks. Hierdoor is het hele systeem zo sterk als het zwakste paneel. Als één paneel minder opbrengt, heeft dit invloed op de prestaties van de hele installatie. In een parallelschakelingssysteem daarentegen worden alle panelen afzonderlijk geregeld. Als één paneel minder opbrengt, heeft dit geen impact op de rest van het systeem.

Zonnepanelen kopen of huren: wat is het verschil?

Bij het kopen van zonnepanelen wordt u eigenaar van het systeem en de opgewekte energie. U profiteert van alle belastingvoordelen en langetermijnenergiebesparingen. Bij huren betaalt u een maandelijkse vergoeding aan een derde partij voor het gebruik van de zonnepanelen, wat resulteert in lagere directe kosten, maar doorgaans minder langetermijnbesparingen.

Vraag een offerte aan en we geven u passend advies.

Hoe kan ik de aanschaf van zonnepanelen financieren?

Financieringsopties voor zonnepanelen omvatten het gebruik van eigen spaargeld, leningen, herfinanciering van hypotheken en specifieke leaseprogramma's voor zonnepanelen. De keuze voor de beste financiële optie hangt af van uw persoonlijke situatie en financiële mogelijkheden. Via het warmtefonds kunt u een financiële ondersteuning aanvragen

Hoe bepaal ik de opbrengst?

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van factoren zoals locatie, oriëntatie, schaduw en het type zonnepanelen. Een zonne-energiebedrijf kan een systeemanalyse uitvoeren om een schatting te maken van de verwachte opbrengst op basis van uw specifieke situatie. Bij de zonnepanelen is een monitoringsapp inbegrepen. Hiermee kunt u eenvoudig via uw smartphone de status van de panelen bekijken en controleren hoeveel energie ze opwekken.

Hoe kan ik de energie van mijn zonnepanelen opslaan?

U kunt de opgewekte energie van uw zonnepanelen opslaan in batterijen, zoals thuisaccu's. Deze batterijen slaan overtollige elektriciteit op die gedurende de dag wordt geproduceerd en kunnen deze 's nachts of tijdens stroomuitval weer vrijgeven.

Hoe zit het met de salderingsregeling?

Vanaf 1 januari 2025 zal de salderingsregeling jaarlijks verminderd worden. Tot en met 2024 kun je nog volledig (100%) alle opgewekte stroom salderen. In 2025 en 2026 wordt dit teruggeschroefd naar 64%. Daarna zal de regeling elk jaar met 9% worden verminderd tot en met 2030. Vanaf 1 januari 2031 zal het niet meer mogelijk zijn om zelf opgewekte stroom te salderen, maar je kunt nog steeds de overtollige opgewekte stroom terugleveren.

Kan ik subsidie krijgen voor zonnepanelen?

In sommige gevallen is het mogelijk om subsidie te ontvangen bij de aanschaf van zonnepanelen. De overheid wil op deze manier de overgang naar schone energie bevorderen. Er zijn verschillende manieren om (een deel van) uw aankoopprijs terug te krijgen. Hier is een overzicht van alle mogelijkheden om zonnepanelen voordelig aan te schaffen die in 2024 van kracht zijn:

Zonnepanelen subsidie voor bedrijven
Ook ondernemers en zakelijke partijen kunnen subsidie krijgen voor zonnepanelen. De overheid heeft subsidies voor zonnepanelen voor bedrijven geïntroduceerd, omdat het versneld verduurzamen van energiebronnen in lijn is met de klimaatdoelstellingen. De subsidies voor organisaties zijn meestal gerelateerd aan inkomsten- of vennootschapsbelasting. Daarom is het raadzaam om de volgende mogelijkheden te bespreken met een financieel adviseur.

Bedrijven kunnen in 2024 gebruikmaken van de volgende subsidieregelingen:– Milieu-investeringsaftrek (MIA)
– Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)
– Energie-investeringsaftrek (EIA)
– Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
– Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Voordelige leningen voor zonnepanelen
Als huiseigenaar kunt u een lening afsluiten tegen een lage rente voor duurzame aanpassingen aan uw woning. Om in aanmerking te komen voor de EnergieBespaarlening moet u minimaal twee duurzaamheidsmaatregelen in uw huis implementeren. Dit kan onder andere isolatie van de woning, aanschaf van een zonneboiler, waterzijdige inregeling van de cv-ketel, of installatie van een warmtepomp omvatten.

Warmtefonds
Financieringsopties voor zonnepanelen omvatten het gebruik van eigen spaargeld, leningen, herfinanciering van hypotheken en specifieke leaseprogramma's voor zonnepanelen. De keuze voor de beste financiële optie hangt af van uw persoonlijke situatie en financiële mogelijkheden. Via het warmtefonds kunt u een financiële ondersteuning aanvragen

Zijn zonnepanelen veilig?

Over het algemeen zijn zonnepanelen veilig. Ze voldoen aan strenge veiligheidsnormen en brandgevaar is zeldzaam. Correcte installatie en regelmatig onderhoud zijn echter belangrijk. Blikseminslag kan zonnepanelen treffen, maar dit risico is vergelijkbaar met andere gebouwgebonden apparatuur. Inductielussen kunnen worden geminimaliseerd door professionele installatie en specifieke bekabelingstechnieken. Het is altijd verstandig om met erkende installateurs, zoals Sunneroo, te werken om de veiligheid te waarborgen.

Voordelen van zonnepanelen

Steeds vaker sieren ze daken, en de reden is duidelijk: geld verdienen en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld. Laten we de voordelen voor jou op een rij zetten.

Voordelen van zonnepanelen

 • Met zonnepanelen realiseert u aanzienlijke besparingen op uw vaste lasten, gemiddeld zo'n €1750,- per jaar voor een huishouden.
 • U draagt actief bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en de strijd tegen klimaatverandering.
 • Huizen met zonnestroominstallaties worden sneller verkocht en kennen een gemiddelde waardestijging van 2,56%.
 • Verminder uw afhankelijkheid van grote energieleveranciers en marktomstandigheden.
 • Zonnepanelen vergen weinig onderhoud en hebben een levensduur van 25 tot 35 jaar, terwijl de overige componenten doorgaans minstens 10 jaar meegaan.
 • Ontdek nu ook betaalbare, esthetisch aantrekkelijke volledig zwarte zonnepanelen.

Waarom nu?

 • Profiteer nu van een btw-voordeel van 21% op zonnepaneleninstallaties. Voor woningen geldt zelfs een verlaagd btw-tarief van 0%.
 • Met de stijgende prijzen van zonnepanelen is vroeg kopen voordeliger.
 • De technologie van zonnepanelen en omvormers is stabiel, met langdurige garanties en kleine efficiëntiewinsten.
 • Tot 2025 kunt u uw teruggeleverde stroom salderen, en daarna ontvangt u een redelijke vergoeding.
 • Verwacht wordt dat de energievraag zal toenemen en de prijzen zullen stijgen door de energietransitie.
 • Financier uw zonnepanelen via gemeenten, provincies of het nationaal warmtefonds en betaal ze af met de besparingen, zonder directe eigen investering (let op, lenen kost geld).

Zonnepanelen en omvormer kiezen

Voor een optimaal zonnepanelensysteem is een gedetailleerde beoordeling van uw unieke situatie essentieel. We nemen factoren zoals uw geschatte energieverbruik, budget, dakgrootte, esthetische voorkeuren, en schaduwval door nabije objecten in overweging. Dit helpt ons bij het selecteren van de meest geschikte zonnepanelen en omvormer voor u.

Zonnepanelen: Capaciteit en Uitstraling

Het is aan te bevelen genoeg panelen te installeren om uw jaarlijkse energieverbruik te dekken. Overweeg ook extra capaciteit om stroom terug te verkopen aan uw energieleverancier tegen een redelijke, wettelijk vastgestelde vergoeding. Uw esthetische wensen ten aanzien van het uiterlijk van de panelen worden ook meegenomen.

Capaciteit van de Panelen

Zonnepanelen variëren in vermogen, uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Een paneel van 1 Wattpiek levert onder ideale omstandigheden ongeveer 1 kWh per jaar op. Standaard panelen hebben meestal een vermogen tussen de 375 en 420 Wp. Bij Sunneroo gebruiken we hoogrendementspanelen van 410 Wp of meer, om maximaal rendement uit uw dak te halen.

Esthetiek

Als de panelen op een zichtbare locatie liggen, is het uiterlijk belangrijk. Voor een strakke uitstraling kunt u kiezen voor volledig zwarte panelen en een georganiseerd legplan.

Garantie en Betrouwbaarheid

We hebben een preselectie gemaakt van zonnepanelenmerken met minimaal 10 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie, conform de nieuwste TÜV-normen.

Keuze van de Omvormer

De keuze van de juiste omvormer is technisch complex. We bieden traditionele omvormers, maar ook omvormers met optimizers per paneel of micro-omvormers. Een schaduwanalyse en kosten-batenanalyse helpen bij het kiezen van de beste omvormer. Onze geavanceerde software, ontwikkeld aan de TU Delft, gebruikt lidar 3D hoogtekaarten, kadastrale en klimaatgegevens, en geselecteerde materialen om de opbrengst per paneel te berekenen. U ontvangt een luchtfoto van uw systeem, met de verwachte opbrengst in kWh, besparingen en terugverdientijd.

Budget en Financiering

Zonnepanelensystemen zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Geef uw budget aan ons door voor een passend advies. Als u niet voldoende middelen heeft, zijn er vaak aantrekkelijke leningen beschikbaar tegen verlaagde rentetarieven, aangeboden door veel gemeenten. Bezoek verbeterjehuis.nl voor actuele financieringsopties in uw situatie.

Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen vormen een duurzame en langetermijninvestering. Ze kunnen jarenlang zorgen voor een verlaging van uw energierekening. Dit maakt de investering in zonnepanelen vaak lucratiever dan het aanhouden van spaargeld.

Mocht u echter beperkte financiële middelen hebben of uw spaargeld voor andere doeleinden willen gebruiken, dan is financiering van zonnepanelen een goede optie. Door de besparingen op uw energierekening zijn banken en overheidsinstellingen vaak bereid om bij te dragen aan de financiering. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar.

Duurzaamheidslening via Gemeente of Provincie

Veel lokale overheden bieden een duurzaamheidslening aan voor de financiering van zonnepanelen, doorgaans met lage rentetarieven. Met de energiesubsidiewijzer kunt u nagaan of uw gemeente of provincie deze optie biedt. Vaak is de maandelijkse aflossing en rente lager dan de besparing op uw energierekening.

Energiebespaarlening via het Nationaal Energiebespaarfonds

Deze landelijk beschikbare lening, een samenwerking tussen banken en overheden, biedt zeer aantrekkelijke voorwaarden. Afhankelijk van uw energiegebruik en de gekozen looptijd kan de besparing de kosten van de lening volledig dekken.

Persoonlijke of Hypothecaire Lening

Een andere mogelijkheid is een persoonlijke of extra hypothecaire lening via uw financiële dienstverlener. De rente hiervan is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. Voor advies over deze optie kunt u terecht bij een erkend financieel adviseur.

*Let op geld lenen kost geld

Zonnepanelen subsidie

0% Btw op zonnepanelen op woonhuizen

Vanaf 2023 genieten huiseigenaren van een gunstige BTW-regeling op zonnepanelen. De installatie van zonnepanelen op of bij woonhuizen valt onder een 0% BTW-tarief, wat een aanzienlijke besparing van 21% op de aankoop betekent.

Aftrekbaarheid Rente voor Zonnepanelen

De rente op leningen voor de financiering van zonnepanelen is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. Voor specifieke voorwaarden kunt u contact opnemen met de belastingtelefoon.

Regelingen voor Bedrijven

Er zijn meerdere subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen voor bedrijven die investeren in duurzame energie. Voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn regelingen zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA), Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) beschikbaar. Bedrijven met een grootzakelijke energieaansluiting (meer dan 3×80 ampère) kunnen profiteren van de SDE+ subsidie. Daarnaast zijn er diverse subsidies voor specifieke sectoren zoals landbouw en sportverenigingen. Wij staan klaar om onze zakelijke klanten te adviseren over de beschikbare opties en de impact ervan te berekenen.

Service en garantie

Fabrieksgarantie

Bij Sunneroo selecteren we onze zonnepanelen, omvormers en montagematerialen op basis van zowel hoge prestaties als duurzaamheid. Onze samenwerkende fabrikanten bieden uitgebreide garanties, die kunnen oplopen tot wel 35 jaar. Deze fabrieksgaranties zijn bedoeld om u te beschermen tegen mogelijke fabricagefouten en om te garanderen dat de producten naar behoren blijven functioneren. Mocht er binnen de garantieperiode toch een defect optreden, dan staan wij klaar om u te assisteren bij het claimen van deze garantie. In de meeste gevallen resulteert dit in het ontvangen van een vervangend product van de fabrikant.

Sunneroo Care: Extra Zekerheid

Ons Sunneroo Care-pakket gaat een stap verder dan de standaard fabrieksgarantie. Dit servicepakket dekt ook de kosten van voorrijden en arbeid die komen kijken bij het afhandelen van garantieclaims. Zo biedt Sunneroo Care een nog uitgebreidere bescherming en zekerheid.