Heeft u een vraag?

De meeste vragen kunnen door onze AI-collega worden beantwoord. Probeer het eens.

Vragen vóór aanschaf

Wat is het verschil tussen serieel en parallel geschakelde systemen?

In een serieel geschakeld systeem zijn alle panelen per string aan elkaar doorgelust en wordt het systeem geoptimaliseerd door zogeheten Maximum Powerpoint Trackers (MPPT's) op de omvormer. Dit is de meeste eenvoudige en voordelige optie wanneer er geen gedeeltelijke schaduwwerking is op uw zonnepanelensysteem. Het nadeel van dit systeem is dat het niet optimaal presteert bij zogeheten mismatch door gedeeltelijke beschaduwing of grove vervuiling van het systeem. Je kunt dit vergelijken met kerstverlichting, als 1 lampje minder brand, gaan alle lampjes in de serie het minder goed doen.

Bij zonnepanelen is het mogelijk om het opbrengstverlies door mismatch te beperken door te kiezen voor een parallel geschakeld systeem. Bij een parallel geschakeld systeem worden de zonnepanelen per stuk of per tweetal geoptimaliseerd middels een power optimizer of micro omvormer.

Bij Sunneroo maken wij in de ontwerpfase een schaduwanalyse om te bepalen welke optie het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo betaalt u niet voor techniek die u niet nodig heeft maar bieden wij deze wel aan wanneer u hier beter van wordt. 

Is het mogelijk om de stroom op te slaan?

Ja het is mogelijk, echter is lokale opslag d.m.v. robuuste accu's momenteel niet goedkoop. In Nederland hebben we voorlopig ook een salderingsregeling die tijdelijke opslag in het net voordelig maakt. Voor landen rondom de evenaar of na afbouw van de salderingsregeling kan een accupakket zeer interessant zijn. Voor inwoners van Bonaire bieden we inmiddels al stand alone systemen aan zonder netkoppeling.

Ik heb al een zonnepanelen systeem, kan ik hier panelen aan toevoegen?

Als u nog plaats heeft op uw dak kan dat! Afhankelijk van de specificaties van uw huidige systeem en uw situatie komen wij tot een mooie oplossing, neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Hoe zit het met de salderingsregeling vanaf 2025?

De salderingsregeling zoals wij hem kennen zal vanaf 2025 gaan veranderen. Op dit moment krijgt u voor terug geleverde stroom dezelfde prijs als dat u voor stroom betaalt van ca. €0,50 per kWh. Deze saldering geld nu voor maximaal 100% van de door u nog afgenomen stroom. Vanaf 2025 tot 2031 wordt het te salderingspercentage geleidelijk afgebouwd. Voor stroom die u teruglevert maar niet saldeert ontvangt u een redelijke vergoeding van doorgaans ongeveer de helft van het tarief dat u zelf betaald. 

Jullie dakscan herkent mijn adres niet, wat nu?

U kunt een offerte aanvragen via de offerte pagina waarna we contact opnemen om aan de hand van uw wensen een offerte uit te brengen met een nauwkeurige opbrengstcalculatie.

Veelgestelde vragen voor aanschaf zonnepanelen

Vragen omtrent mijn offerte

Vragen over offerte Sunneroo

Ik kan mijn offerte niet (meer) terugvinden, wat nu?

Heeft u ook de ongewenste mail al geprobeerd? Het komt namelijk regelmatig voor dat de verstuurde offerte hier terecht komt. Anders kunt u contact opnemen met uw persoonlijke adviseur of met ons.

Inhoudelijke vragen over uw offerte?

Neem contact op met uw persoonlijke adviseur, u vindt zijn of haar contactgegevens op het voorblad van de offerte.

Hoe kan ik mijn offerte ondertekenen?

Dat kan digitaal via de digitale ondertekeningssoftware, wij kunnen uw bestelling dan het snelste verwerken. Uiteraard kan dit ook ouderwets met pen en papier. Print daarvoor de offerte uit en stuur deze ondertekend naar Stationsplein 91 – k402, 5211 BM te 's-Hertogenbosch.

Wat zijn jullie tarieven?

Voor complete zonnestroomsystemen wordt voor particulieren vrijwel altijd een pakketprijs afgegeven met daarin één totaalbedrag voor de installatie.

Voor meeropties en service die niet valt onder de afhandeling van fabrieksgarantie hebben we een tarievenblad.

Vragen over monitoring

De verbinding van mijn monitoring lijkt weg gevallen, wat kan ik doen?

U ziet geen opbrengst meer in uw monitoring app. Dat is vervelend want zo ziet u niet wat uw zonnepanelen opwekken. Met deze handleiding helpen wij u dit issue op te lossen. Heeft u liever een monteur op locatie? Geef dit aan bij onze klantenservice en wij plannen dit graag met u in. U betaalt dan een vast arbeidstarief van €150,- inclusief voorrijkosten binnen Noord Brabant en Limburg.

Handleiding voor Solax omvormers
Handleiding voor Growatt omvormers
Handleiding voor SolarEdge omvormers
Handleiding voor Huawei omvormers

Wanneer kan ik de inloggegevens van mijn monitoring verwachten?

We streven ernaar om uw monitoring zo snel mogelijk aan te maken, dit hangt echter af van drukte en personeelsbezetting. Reken echter op enkele dagen.

Mijn monitoringsapp/omvormer werkt niet meer, wat nu?

Geen paniek. Grote kans dat uw omvormer gewoon werkt maar de verbinding tussen uw omvormer en uw thuisnetwerk is weggevallen. Deze kunt u herstellen middels het volgen van onderstaande handleidingen voor onze meestverkochte omvormers. Heeft u een ander merk omvormer? Registreer dan een serviceticket en wij helpen u op gang.

Handleiding voor Solax omvormers
Handleiding voor Growatt omvormers
Handleiding voor SolarEdge omvormers
Handleiding voor Huawei omvormers

Ik ben mijn inloggegevens van de SolaxCloud kwijt, wat nu?

Uw gebruikersnaam kunnen wij op kantoor eenvoudig achterhalen met behulp van het serienummer op uw wifi- of landongel (deze zit onder in de omvormer). Uw wachtwoord kunt u vervolgens herstellen via de website solaxcloud.com.

Ik zie een vlakke lijn in de grafiek van monitoring, wat nu?

Een vlakke lijn in de piek van uw monitoring houdt in dat uw omvormer aftopt. Voor meer informatie over aftoppen en wanneer dit normaal is verwijzen we u graag naar dit uitgebreide artikel: Help! Mijn omvormer topt af.

Sunneroo monitoring veelgestelde vragen

Vragen na aanschaf

Hoe zit het met het onderhoud van mijn panelen?

Uw zonnepanelen gaan na goede installatie tientallen jaren zorgenloos mee. Uw omvormer dient u stofvrij te houden en u doet er goed aan om minimaal maandelijks uw monitoringsportaal te controleren op storingen of om een contract af te sluiten voor actieve monitoring. Meestal is een jaarlijkse schoonmaak van uw zonnepanelen niet  rendabel omdat het meeste vuil er door de zelfreinigende coating en regen af spoelt. Zijn uw zonnepanelen sterk vervuild of woont u in een gebied waar u veel last heeft van vervuiling door bomen en/of vogels? Maak dan uw zonnepanelen schoon met ontkalkt water (geen zeep!) of speciaal zonnepanelen schoonmaakmiddel. 

Ik heb een mail van zonnegarant ontvangen dat mijn panelen te weinig opleveren, hoe kan dat?

Zonnegarant is een externe partner die uw systeem ieder kwartaal beoordeelt op afstand. Hierbij wordt een rapport opgesteld dat gebruik maakt van verschillende variabelen die van belang zijn voor de opbrengst van de panelen. Mocht het zo zijn dat uw systeem minder goed presteert, dan kan het zijn dat u hier een melding van krijgt. Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice zodat wij de oorzaak kunnen achterhalen en kijken naar een eventuele oplossing.

Moet ik veranderen van energiemaatschappij?

Dit hoeft niet maar het kan wel zijn voordelen hebben. Als zonnepanelenbezitter levert u namelijk ook energie terug aan het net. Wanneer u meer terug levert dan de salderingsgrens ontvangt u hiervoor een redelijke vergoeding van de energiemaatschappij. Deze vergoeding varieert fors tussen de verschillende energiemaatschappijen. Wekt u dus meer stroom op dan u verbruikt? Dan is het verstandig te kiezen voor een energielmaatschappij met een hoge terugleververgoeding. Desgewenst kunnen wij u helpen met uw keuze voor een nieuwe energieleverancier.

Wilt u contact met onze klantenservice?

Bel, mail of maak een serviceticket aan middels onderstaand formulier

  • Uw gegevens

  • Specificeer uw serviceverzoek