fbpx
Vragen? Bel 085 004 3810 | klantenservice@sunneroo.com (nu gesloten)

Zijn er vragen?

De meeste vragen kunnen door onze AI-collega Roos worden beantwoord. Ook zeer technische vragen, probeer het eens!

Vragen vóór aanschaf

In een serieel geschakeld systeem zijn alle panelen per string aan elkaar doorgelust en wordt het systeem geoptimaliseerd door zogeheten Maximum Powerpoint Trackers (MPPT’s) op de omvormer. Dit is de meeste eenvoudige en voordelige optie wanneer er geen gedeeltelijke schaduwwerking is op uw zonnepanelensysteem. Het nadeel van dit systeem is dat het niet optimaal presteert bij zogeheten mismatch door gedeeltelijke beschaduwing of grove vervuiling van het systeem. Je kunt dit vergelijken met kerstverlichting, als 1 lampje minder brand, gaan alle lampjes in de serie het minder goed doen.

Bij zonnepanelen is het mogelijk om het opbrengstverlies door mismatch te beperken door te kiezen voor een parallel geschakeld systeem. Bij een parallel geschakeld systeem worden de zonnepanelen per stuk of per tweetal geoptimaliseerd middels een power optimizer of micro omvormer.

Bij Sunneroo maken wij in de ontwerpfase een schaduwanalyse om te bepalen welke optie het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo betaalt u niet voor techniek die u niet nodig heeft maar bieden wij deze wel aan wanneer u hier beter van wordt.

Ja het is mogelijk, echter is lokale opslag d.m.v. robuuste accu’s momenteel niet goedkoop. In Nederland hebben we voorlopig ook een salderingsregeling die tijdelijke opslag in het net voordelig maakt. Voor landen rondom de evenaar of na afbouw van de salderingsregeling kan een accupakket zeer interessant zijn. Voor inwoners van Bonaire bieden we inmiddels al stand alone systemen aan zonder netkoppeling.
Als u nog plaats heeft op uw dak kan dat! Afhankelijk van de specificaties van uw huidige systeem en uw situatie komen wij tot een mooie oplossing, neem contact met ons op voor een offerte op maat.

De salderingsregeling zoals wij hem kennen zal vanaf 2025 gaan veranderen. Op dit moment krijgt u voor terug geleverde stroom dezelfde prijs als dat u voor stroom betaalt van ca. €0,50 per kWh. Deze saldering geld nu voor maximaal 100% van de door u nog afgenomen stroom. Vanaf 2025 tot 2031 wordt het te salderingspercentage geleidelijk afgebouwd. Voor stroom die u teruglevert maar niet saldeert ontvangt u een redelijke vergoeding van doorgaans ongeveer de helft van het tarief dat u zelf betaald.

U kunt een offerte aanvragen via de offerte pagina waarna we contact opnemen om aan de hand van uw wensen een offerte uit te brengen met een nauwkeurige opbrengstcalculatie.

Vragen omtrent mijn offerte

Heeft u ook de ongewenste mail al geprobeerd? Het komt namelijk regelmatig voor dat de verstuurde offerte hier terecht komt. Anders kunt u contact opnemen met uw persoonlijke adviseur of met ons.
Neem contact op met uw persoonlijke adviseur, u vindt zijn of haar contactgegevens op het voorblad van de offerte.
Dat kan digitaal via de digitale ondertekeningssoftware, wij kunnen uw bestelling dan het snelste verwerken. Uiteraard kan dit ook ouderwets met pen en papier. Print daarvoor de offerte uit en stuur deze ondertekend naar Stationsplein 91 – k402, 5211 BM te ‘s-Hertogenbosch.

Voor complete zonnestroomsystemen wordt voor particulieren vrijwel altijd een pakketprijs afgegeven met daarin één totaalbedrag voor de installatie.

Voor meeropties en service die niet valt onder de afhandeling van fabrieksgarantie hebben we een tarievenblad.

Vragen over monitoring

U ziet geen opbrengst meer in uw monitoring app. Dat is vervelend want zo ziet u niet wat uw zonnepanelen opwekken. Met deze handleiding helpen wij u dit issue op te lossen. Heeft u liever een monteur op locatie? Geef dit aan bij onze klantenservice en wij plannen dit graag met u in. U betaalt dan een vast arbeidstarief van €150,- inclusief voorrijkosten binnen Noord Brabant en Limburg.

Handleiding voor Solax omvormers
Handleiding voor Growatt omvormers
Handleiding voor SolarEdge omvormers
Handleiding voor Huawei omvormers

We streven ernaar om uw monitoring zo snel mogelijk aan te maken, dit hangt echter af van drukte en personeelsbezetting. Reken echter op enkele dagen.

Geen paniek. Grote kans dat uw omvormer gewoon werkt maar de verbinding tussen uw omvormer en uw thuisnetwerk is weggevallen. Deze kunt u herstellen middels het volgen van onderstaande handleidingen voor onze meestverkochte omvormers. Heeft u een ander merk omvormer? Registreer dan een serviceticket en wij helpen u op gang.

Handleiding voor Solax omvormers
Handleiding voor Growatt omvormers
Handleiding voor SolarEdge omvormers
Handleiding voor Huawei omvormers

Uw gebruikersnaam kunnen wij op kantoor eenvoudig achterhalen met behulp van het serienummer op uw wifi- of landongel (deze zit onder in de omvormer). Uw wachtwoord kunt u vervolgens herstellen via de website solaxcloud.com.
Een vlakke lijn in de piek van uw monitoring houdt in dat uw omvormer aftopt. Voor meer informatie over aftoppen en wanneer dit normaal is verwijzen we u graag naar dit uitgebreide artikel Help! Mijn omvormer topt af.

Vragen na aanschaf

Wanneer u nadenkt over het aanschaffen van zonnepanelen is het raadzaam om contact met ons op te nemen voor een gratis persoonlijk advies om uw wensen en mogelijkheden concreet door te spreken met één van onze adviseurs.

De aankoop van een zonnestroom-systeem is immers niet te vergelijken met de koop van een pakje boter…

Onze adviseurs gaan altijd voor een technisch en esthetisch ontwerp passend bij uw budget. Mede daarom komen we graag langs om de woning of het bedrijfspand ter plaatse te bekijken.

In tegenstelling tot sommige “concullega’s” die veelal op afstand het dak inmeten (en de montage meestal uitbesteden) is er een grote kans dat de montageploeg op de dag van montage voor technische uitdagingen komt te staan. Wij zijn graag zo goed mogelijk voorbereid. Daarom kiezen we met gezond verstand voor een mix van geavanceerde software én een schouw op locatie.

Op basis van duizenden uitgevoerde projecten weten we dat dit het beste eindresultaat en klanttevredenheid geeft.

Bijkomend voordeel is dat we door het bezoek op locatie in staat zijn om een vaste pakketprijs af te geven voor de complete installatie en bijkomende diensten waardoor u later niet voor onaangename verassingen komt te staan

Na het locatiebezoek krijgt u van onze adviseur een offerte welke voorzien is van een nauwkeurige opbrengstberekening op basis van een voorspelling aan de hand van aan de TU Delft ontwikkelde rekenmodellen.

Zo maken wij complexe materie eenvoudig en overzichtelijk: U ziet direct wat het beste ontwerp is, hoeveel energie dit u gemiddeld gaat opleveren en wat de kosten zijn die er tegenover staan. Ook kunt u rekenen op een uitgebreid dienstenpakket en garanties welke u terugvind in uw offerte.

Elk afzonderlijk compartiment van de batterij is bovendien individueel beveiligd. Mocht er iets misgaan in een van de compartimenten, dan wordt de rest van het systeem automatisch afgesloten om verdere schade te voorkomen.

Liever toch contact met een echt mens?

Graag even onderstaand formulier invullen dan komen we er z.s.m op terug.

  • Uw gegevens

  • Specificeer uw serviceverzoek

Uw gegevens
Specificeer uw serviceverzoek