Klantenservice

Bekijk onderstaand overzicht om te kijken of uw vraag erbij staat of maak een serviceticket aan

Teruglevering en salderen zonnepanelen vanaf 2023

Hoe zit het nu met de salderingsregeling ?

De salderingsregeling zoals wij hem kennen zal vanaf 2023 gaan veranderen. Vanaf 2023 zal salderen overgaan in een terugleververgoeding. Meer hierover leest u in ons artikel.

zonnepanelen opbrengstgarantie

Wat houdt de Zonnegarant opbrengstgarantie in?

We bieden de mogelijkheid om via een onafhankelijke stichting de te verwachten energieopbrengst en het financiële rendement te garanderen.

Mijn app geeft geen opbrengst weer?

Geen paniek! Grote kans dat de internetverbinding in uw thuisnetwerk is weggevallen. Middels deze handleiding verbindt u eenvoudig opnieuw uw omvormer met het internet.

Vragen vóór aanschaf

Wat is het verschil tussen serieel en parallel geschakelde systemen?

In een serieel geschakeld systeem zijn alle panelen per string aan elkaar doorgelust en wordt het systeem geoptimaliseerd door zogeheten Maximum Powerpoint Trackers (MPPT's) op de omvormer. Dit is de meeste eenvoudige en voordelige optie wanneer er geen gedeeltelijke schaduwwerking is op uw zonnepanelensysteem. Het nadeel van dit systeem is dat het niet optimaal presteert bij zogeheten mismatch door gedeeltelijke beschaduwing of grove vervuiling van het systeem. Je kunt dit vergelijken met kerstverlichting, als 1 lampje minder brand, gaan alle lampjes in de serie het minder goed doen.

Bij zonnepanelen is het mogelijk om het opbrengstverlies door mismatch te beperken door te kiezen voor een parallel geschakeld systeem. Bij een parallel geschakeld systeem worden de zonnepanelen per stuk of per tweetal geoptimaliseerd middels een power optimizer of micro omvormer.

Bij Sunneroo maken wij in de ontwerpfase een schaduwanalyse om te bepalen welke optie het beste past bij uw persoonlijke situatie. Zo betaalt u niet voor techniek die u niet nodig heeft maar bieden wij deze wel aan wanneer u hier beter van wordt. 

Is het mogelijk om de stroom op te slaan?

Ja het is mogelijk, echter is lokale opslag d.m.v. robuuste accu's momenteel niet goedkoop. In Nederland hebben we voorlopig ook een salderingsregeling die tijdelijke opslag in het net voordelig maakt. Voor landen rondom de evenaar of na afbouw van de salderingsregeling kan een accupakket zeer interessant zijn. Voor inwoners van Bonaire bieden we inmiddels al stand alone systemen aan zonder netkoppeling.

Ik heb al een zonnepanelen systeem, kan ik hier panelen aan toevoegen?

Als u nog plaats heeft op uw dak kan dat! Afhankelijk van de specificaties van uw huidige systeem en uw situatie komen wij tot een mooie oplossing, neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Hoe zit het met de salderingsregeling vanaf 2023?

De salderingsregeling zoals wij hem kennen zal vanaf 2023 gaan veranderen. Op dit moment krijgt u voor terug geleverde stroom dezelfde prijs als dat u voor stroom betaalt van ca. €0.23 per kWh. Deze saldering geld nu voor maximaal 100% van de door u nog afgenomen stroom. Vanaf 2023 tot 2031 wordt het te salderingspercentage geleidelijk afgebouwd. Meer hierover leest u in onze blog.

Hoe zit het met de BTW teruggave?

Wanneer u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u in vrijwel alle gevallen worden aangemerkt als ondernemer voor de btw omdat u uw terug geleverde energie verkoopt aan uw energiemaatschappij. Hierdoor kunt u de betaalde btw over uw zonnepanelen terug krijgen. Onze partner Solar Fiscaal helpt klanten van Sunneroo hier kosteloos bij. Meer informatie over btw en zonnepanelen vindt u hier.

Jullie dakscan herkent mijn adres niet, wat nu?

U kunt een offerte aanvragen via de offerte pagina waarna we contact opnemen om aan de hand van uw wensen een offerte uit te brengen met een nauwkeurige opbrengstcalculatie.

Veelgestelde vragen voor aanschaf zonnepanelen

Vragen omtrent mijn offerte

Vragen over offerte Sunneroo

Ik kan mijn offerte niet (meer) terugvinden, wat nu?

Heeft u ook de ongewenste mail al geprobeerd? Het komt namelijk regelmatig voor dat de verstuurde offerte hier terecht komt. Anders kunt u contact opnemen met uw persoonlijke adviseur of met ons.

Inhoudelijke vragen over uw offerte?

Neem contact op met uw persoonlijke adviseur, u vindt zijn of haar contactgegevens op het voorblad van de offerte.

Hoe kan ik mijn offerte ondertekenen?

Dat kan digitaal via de digitale ondertekeningssoftware, wij kunnen uw bestelling dan het snelste verwerken. Uiteraard kan dit ook ouderwets met pen en papier. Print daarvoor de offerte uit en stuur deze ondertekend naar Stationsplein 91 – k402, 5211 BM te 's-Hertogenbosch.

Vragen over monitoring

Wanneer kan ik de inloggegevens van mijn monitoring verwachten?

Heeft u een Solaredge omvormer? Dan ontvangt u binnen 2 weken een uitnodiging per mail om een account aan te maken. Heeft u deze niet binnen 2 weken ontvangen? Neem dan even contact op met kantoor: 0850043810

Heeft u een ander merk omvormer? Dan dient u zelf uw account te registreren in het monitoringsportaal van betreffende omvormerfabrikant.

Kan ik zien wat het direct eigen verbruik en teruglevering is?

Standaard ziet u in uw omvormermonitoring alleen uw totale productie. Wilt u weten hoeveel stroom u direct gebruikt en wat u terug levert? U kunt uw teruglevering aflezen van uw slimme/digitale meter. Uw direct eigen verbruik is de totale productie minus teruglevering. Tegenwoordig zien wij steeds meer animo voor zogeheten modbusmeters van o.a. Solaredge en Solax. Deze modbusmeters registreren ook uw verbruik waardoor er meer mogelijkheden ontstaan voor slim energiemanagement. Interesse? Neem contact op met onze klantenservice en we maken graag voor u een offerte.

Mijn monitoringsapp/omvormer werkt niet meer, wat nu?

Geen paniek. Grote kans dat uw omvormer gewoon werkt maar de verbinding tussen uw omvormer en uw thuisnetwerk is weggevallen. Deze kunt u herstellen middels het volgen van onderstaande handleidingen voor onze meestverkochte omvormers. Heeft u een ander merk omvormer? Registreer dan een serviceticket en wij helpen u op gang.

Solaredge omvormer

Solax omvormer

Ik ben mijn inloggegevens van de SolaxCloud kwijt, wat nu?

Uw gebruikersnaam kunnen wij op kantoor eenvoudig achterhalen met behulp van het serienummer op uw wifi- of landongel (deze zit onder in de omvormer). Uw wachtwoord kunt u vervolgens herstellen via de website solaxcloud.com.

Ik zie een vlakke lijn in de grafiek van monitoring, wat nu?

Een vlakke lijn in de piek van uw monitoring houdt in dat uw omvormer aftopt. Voor meer informatie over aftoppen en wanneer dit normaal is verwijzen we u graag naar dit uitgebreide artikel: Help! Mijn omvormer topt af.

Sunneroo monitoring veelgestelde vragen

Vragen na aanschaf

Hoe zit het met het onderhoud van mijn panelen?

Uw zonnepanelen gaan na goede installatie tientallen jaren zorgenloos mee. Uw omvormer dient u stofvrij te houden en u doet er goed aan om minimaal maandelijks uw monitoringsportaal te controleren op storingen of om een contract af te sluiten voor actieve monitoring. Meestal is een jaarlijkse schoonmaak van uw zonnepanelen niet  rendabel omdat het meeste vuil er door de zelfreinigende coating en regen af spoelt. Zijn uw zonnepanelen sterk vervuild of woont u in een gebied waar u veel last heeft van vervuiling door bomen en/of vogels? Maak dan uw zonnepanelen schoon met ontkalkt water (geen zeep!) of speciaal zonnepanelen schoonmaakmiddel. Wilt u dit laten doen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een prijsopgave.

Ik heb een mail van zonnegarant ontvangen dat mijn panelen te weinig opleveren, hoe kan dat?

Zonnegarant is een externe partner die uw systeem ieder kwartaal beoordeelt op afstand. Hierbij wordt een rapport opgesteld dat gebruik maakt van verschillende variabelen die van belang zijn voor de opbrengst van de panelen. Mocht het zo zijn dat uw systeem minder goed presteert, dan kan het zijn dat u hier een melding van krijgt. Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice zodat wij de oorzaak kunnen achterhalen en kijken naar een eventuele oplossing.

Ik heb een tijdje geleden de btw teruggevraagd via jullie, wanneer kan ik deze terugverwachten?

De BTW-teruggave wordt bij ons verzorgd door een externe partij, Solar Fiscaal. Zodra u Solar Fiscaal gemachtigd heeft om de btw teruggave in gang te zetten kan het enkele maanden duren voordat het geld op uw rekening staat. Dit omdat er slechts eenmaal per kwartaal een aangifte bij de Belastingdienst ingediend kan worden en dat het behandelen van de aangifte bij de Belastingdienst tot 8 weken kan duren. Voor inhoudelijke vragen over de btw teruggave kunt u terecht bij Solar Fiscaal via support@solarfiscaal.nl

Moet ik veranderen van energiemaatschappij?

Dit hoeft niet maar het kan wel zijn voordelen hebben. Als zonnepanelenbezitter levert u namelijk ook energie terug aan het net. Wanneer u meer terug levert dan de salderingsgrens ontvangt u hiervoor een redelijke vergoeding van de energiemaatschappij. Deze vergoeding varieert fors tussen de verschillende energiemaatschappijen. Wekt u dus meer stroom op dan u verbruikt? Dan is het verstandig te kiezen voor een energielmaatschappij met een hoge terugleververgoeding. Desgewenst kunnen wij u helpen met uw keuze voor een nieuwe energieleverancier.

Wilt u contact met onze klantenservice?

Bel, mail of maak een serviceticket aan middels onderstaand formulier

  • Uw gegevens

  • Specificeer uw serviceverzoek