fbpx
Vragen? Bel 085 004 3810 | klantenservice@sunneroo.com (nu gesloten)

Laadpaal voor jouw elektrische auto

Maak je klaar voor de toekomst van mobiliteit met onze geavanceerde laadpalen.

Laadpaal van Sunneroo
Bekend van o.a.
Google Rating
Trustpilot rating

De juiste laadpaal bij de juiste auto

Laadsnelheid van onze laadpalen

Bij het kiezen van de juiste laadpaal is de laadsnelheid een cruciale factor. Deze snelheid wordt bepaald door zowel het vermogen van de laadpaal als de laadcapaciteit van jouw elektrische auto. Heb je bijvoorbeeld een elektrische auto met een hoge laadcapaciteit, zoals een Tesla Model S, dan is het verstandig te investeren in een laadpaal met een hoger vermogen voor sneller opladen. Voor auto’s met een lagere laadcapaciteit is een laadpaal met minder vermogen vaak voldoende. Meestal kan een elektrische auto worden opgeladen met een vermogen van 11 kW via een 3-fase lader. Plug-in hybride voertuigen daarentegen hebben vaak een 1-fase lader met een maximaal vermogen van 7,4 kW. Als je twijfelt over welke laadpaal het beste bij jouw elektrische auto past, staan onze experts altijd klaar om je van passend advies te voorzien.
Laadsnelheid laadpaal
Easee laadpaal

Compatibel met alle gangbare elektrische auto’s

Easee laadpaal

De Easee laadstations zijn de ideale keuze voor het opladen van jouw elektrische voertuig. Ontworpen om het oplaadproces zo eenvoudig, intelligent en efficiënt mogelijk te maken, zijn deze laadstations compatibel met alle soorten elektrische auto’s en passen ze perfect in elke omgeving, of het nu thuis of op kantoor is. Of je nu geïnteresseerd bent in de technische details van het opladen, of gewoon op zoek bent naar een stijlvol en gebruiksvriendelijk laadpunt voor aan de muur dat betrouwbaar werkt, bij ons vind je precies wat je nodig hebt. Onze laadstations kunnen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke stijl en voorkeuren.

Met load-balacing & “rock-solid”

Peblar Home

Het gemak van het rijden in een elektrische auto moet ook terug te vinden zijn in het oplaadproces. Daarom heeft Peblar de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke AC-lader op de markt geïntroduceerd. Met ondersteuning voor toekomstige functies zijn Peblar AC-laders ‘Born Ready’. Dankzij de jarenlange ervaring van moederbedrijf Prodrive Technologies, gespecialiseerd in maatwerkoplossingen, heeft het ingenieursteam van Peblar deze kennis toegepast om innovatieve en vooruitstrevende laadoplossingen te creëren. Terwijl jij je voorbereidt op je volgende reis, is Peblar al bezig met de innovaties van morgen.
Peblar laadpaal
FAQ

Veelgestelde vragen over laadpalen

Waarom zou ik een laadpaal kopen?

Er zijn veel goede redenen om een laadpaal aan te schaffen: Thuisladen: Geniet van het gemak van opladen in je eigen garage of op je oprit. Kostenbesparing: Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan benzine of diesel. Milieuvriendelijk: Elektrische voertuigen stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit. Betrouwbaar en snel: Laadpalen zijn krachtiger en zorgen voor sneller opladen. Waardestijging van onroerend goed: Een laadpaal kan de waarde van je huis verhogen, aangezien steeds meer mensen elektrische voertuigen aanschaffen.

Kan ik de laadpaal zelf installeren of moet Sunneroo dit doen?

Ja, over het algemeen is het raadzaam om ons in te schakelen voor het installeren van een laadpaal. Er zijn verschillende redenen waarom dit een verstandige keuze is: Veiligheid: Elektrische installaties kunnen gevaarlijk zijn als ze niet correct worden uitgevoerd. Een professionele installateur heeft de juiste training en ervaring om ervoor te zorgen dat de laadpaal veilig en volgens de geldende normen wordt geïnstalleerd. Compliance met voorschriften: De installatie van laadpalen kan onderhevig zijn aan lokale bouw- en elektrische voorschriften. Een professionele installateur is op de hoogte van deze voorschriften en zorgt ervoor dat de installatie aan alle wettelijke vereisten voldoet. Optimale prestaties: Een professionele installateur kan de laadpaal op de juiste wijze configureren en aansluiten op het elektriciteitsnet om de optimale prestaties te garanderen. Dit zorgt ervoor dat je voertuig snel en efficiënt wordt opgeladen. Garantiebehoud: Veel fabrikanten van laadpalen vereisen dat de installatie wordt uitgevoerd door een erkende professional om aanspraak te maken op de garantie. Als je zelf de installatie doet, loop je het risico de garantie te verliezen. Elektrische aanpassingen: In sommige gevallen kunnen elektrische aanpassingen aan je huis nodig zijn om de laadpaal correct te laten functioneren. Een professional kan deze aanpassingen veilig uitvoeren.

Wat kost een laadpaal?

De kosten van een laadpaal kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type laadpaal, de installatievereisten en eventuele extra functies. Over het algemeen kun je rekenen op de volgende kosten: Aanschafkosten van de laadpaal: Dit omvat de prijs van de laadpaal zelf, die kan variëren afhankelijk van het merk, het type en eventuele extra functies. Thuisladers kunnen beginnen vanaf enkele honderden euro’s, terwijl openbare laadpalen duurder kunnen zijn. Installatiekosten: De kosten voor het installeren van de laadpaal kunnen variëren op basis van de locatie en de complexiteit van de installatie. Thuisinstallaties zijn meestal goedkoper dan commerciële installaties. Installatiekosten kunnen enkele honderden tot duizenden euro’s bedragen. Elektrische upgrades: Als je elektrische systeem thuis niet voldoende vermogen heeft, kunnen er kosten zijn voor het upgraden van de elektrische bedrading en het versterken van het elektriciteitsnet. Onderhoudskosten: Hoewel laadpalen doorgaans weinig onderhoud vereisen, kunnen er kosten zijn voor periodiek onderhoud en eventuele reparaties.

Hoe lang duurt het om mijn elektrische auto op te laden?

De laadtijd van een elektrisch voertuig (EV) varieert op basis van verschillende factoren, zoals het type laadpaal, de batterijcapaciteit van de auto en de huidige laadstatus van de batterij. Hier zijn enkele algemene richtlijnen: Thuisladers (AC-laden): Thuisladers zijn meestal ontworpen voor dagelijks gebruik en bieden een laadsnelheid van 3 tot 22 kilowatt (kW), afhankelijk van het type laadpaal en de auto. Voor een lege batterij varieert de oplaadtijd doorgaans van 5 tot 12 uur voor de meeste elektrische auto’s. Openbare laadpalen (AC-laden): Openbare laadpalen bieden meestal vergelijkbare laadsnelheden als thuisladers, dus de laadtijd is vergelijkbaar. Snelweglaadstations (DC-laden): Deze stations zijn ontworpen voor langeafstandsreizen en bieden hogere laadsnelheden. Ze kunnen een elektrische auto meestal binnen 30 minuten tot 1 uur opladen, afhankelijk van de auto en het station. Snelladers (DC-laden): Snelladers, die op strategische locaties te vinden zijn, kunnen elektrische voertuigen nog sneller opladen. Ze kunnen in ongeveer 20-30 minuten een aanzienlijke lading aan de batterij toevoegen. Batterijcapaciteit: De totale laadtijd hangt ook af van de capaciteit van de batterij van je EV. Hoe groter de batterij, hoe langer het duurt om deze volledig op te laden. Houd er rekening mee dat de meeste EV-rijders hun voertuig niet altijd volledig leeg rijden voordat ze opladen, wat betekent dat de laadtijd meestal korter is dan het volledig opladen van een lege batterij. Veel mensen laden hun EV ’s nachts thuis op, zodat het voertuig ’s ochtends klaar is voor gebruik. Het is belangrijk om de laadtijden te begrijpen en in je dagelijkse routine op te nemen om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende lading hebt voor je behoeften.