fbpx
Vragen? Bel 085 004 3810 | klantenservice@sunneroo.com (nu gesloten)

OMVORMERS, EEN DIVERS AANBOD

Ontdek de omvormers van Huawei, Growatt, SolarEdge en Enphase die de kracht van de zon omzetten in efficiënte energie.

Omvormers Sunneroo
Bekend van o.a.
Google Rating
Trustpilot rating

Laten we hier maar eens mee beginnen

Wat is een omvormer?

Een omvormer is een  apparaat dat in staat de gelijkstroom van de zonnepanelen (DC) omzet in bruikbare wisselspanning, ook wel AC genoemd. In Nederland is de wisselspanning 230 volt en hier worden onze omvormers ook standaard op ingesteld. Kortom: zonder omvormer is de energie afkomstig uit de zonnepanelen niet bruikbaar en het is een must voor je zonnepanelen installatie. 

Welke verschillende typen omvormers zijn er?

In een serieel geschakeld systeem zijn alle panelen per string aan elkaar doorgelust en wordt het systeem geoptimaliseerd door zogeheten Maximum Powerpoint Trackers (MPPT’s) op de omvormer. Dit is de meeste eenvoudige en voordelige optie wanneer er geen (gedeeltelijke) schaduwwerking is op het zonnepanelensysteem. Het nadeel van dit systeem is dat het niet optimaal presteert bij zogeheten mismatch door gedeeltelijke beschaduwing of grove vervuiling van het systeem. Je kunt dit vergelijken met kerstverlichting, als 1 lampje minder brand, gaan alle lampjes in de serie het minder goed doen.

Bij zonnepanelen is het mogelijk om het opbrengstverlies door mismatch te beperken door te kiezen voor een parallel geschakeld systeem. Bij een parallel geschakeld systeem worden de zonnepanelen per stuk of per tweetal geoptimaliseerd middels een power optimizer of micro omvormer.

Bij Sunneroo maken wij in de ontwerpfase een schaduwanalyse om te bepalen welke optie het beste past bij je persoonlijke situatie. Zo betaal je niet voor techniek die je niet nodig heeft maar bieden wij deze wel aan wanneer je hier beter van wordt.

Ideaal als er weinig to geen schaduwwerking is

Growatt omvormers

Growatt omvormers staan bekend om hun strakke design en zeer hoge omvormingsefficiëntie oplopend tot maar liefst 98.4%. De omvormers zijn relatief stil en IP65 gecertificeerd door hun stof- en waterdichte ontwerp. Ze hebben een breed werkspanningsbereik waardoor zij optimaal presteren in diverse daksituaties. De opbrengstdata van uw Growatt omvormer houd je eenvoudig bij via het monitoringsportaal van Growatt.

Growatt is serieel geschakeld

Ons meestverkochte omvormer

Huawei omvormers

Huawei is al meer dan 5 jaar marktleider in de PV omvormerbranche. Inmiddels is meer dan 1 op de 5 verscheepte omvormers wereldwijd een omvormer van Huawei. Door toevoeging van smart PV optimizers haalt dit systeem optimale prestaties ook wanneer niet alle panelen in gelijke mate energie opwekken (bijvoorbeeld door schaduw). Bovendien kunt u rekenen op service en garantie van een fabrikant met een notatie op nummer 49 (2020) in de Fortune 500 lijst van grootste bedrijven ter wereld.

Huawei is zowel serieel te schakelen als te gebruiken met optimizers (parallel geschakeld)

Huawei omvormers
De definitie van parallelschakeling

SolarEdge omvormers

Solaredge is het best geteste systeem met power optimizers volgens clean energy reviews. SolarEdge maakt gebruik van power optimizers om het systeem optimaal te laten presteren, ook wanneer niet alle panelen in gelijke mate energie opwekken (bijvoorbeeld door schaduw). Bovendien heeft Solaredge een eigen Nederlandse serviceorganisatie.

Growatt is parallel geschakeld, dus met optimizers

Sinds 2017 de beste deal voor zonnepanelen!

Wij zijn onze zonnepanelen nog nooit goedkoper tegengekomen en durven daarom trots te zeggen dat wij de scherpste tarieven hebben. 

6000+ tevreden klanten

Een mooi verhaal is leuk en aardig maar we hebben al meer dan 6000 huishoudens en bedrijven voorzien van zonnepanelen. 

Waarom zou je risico lopen door aan te betalen? Bij ons betaal je achteraf, zoals het hoort met een factuur zonder verrassingen. Afspraak = afspraak.

FAQ

Veelgestelde vragen over omvormers

Wat doet een omvormer?

Een omvormer in zonne-energiesystemen zet gelijkspanning (DC) van zonnepanelen om in bruikbare wisselspanning (AC) voor huishoudelijk gebruik en integratie in het elektriciteitsnet. Dit omvat het omzetten naar sinusvormige wisselspanning en aanpassing aan de lokale netspanning. Moderne omvormers bevatten technologieën zoals maximale vermogenspunt-tracking (MPPT) voor efficiëntie. Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar, afhankelijk van de systeembehoeften en zonnepaneelconfiguratie, en de juiste keuze is cruciaal voor een optimaal werkend zonne-energiesysteem.

Welke verschillen zitten er tussen omvormers?

Om de opgewekte energie van zonnepanelen effectief te converteren, moet de omvormer nauwkeurig worden afgestemd op het verwachte vermogen. Een omvormer heeft een specifiek bereik waarbinnen de ingangsspanning en het ingangsvermogen moeten vallen. Dit betekent dat voor elk aantal zonnepanelen een geschikte omvormer moet worden geselecteerd. Hierdoor is het meestal niet mogelijk om later extra zonnepanelen toe te voegen zonder een nieuwe omvormer aan te schaffen, omdat het totale piekvermogen van het systeem al snel de capaciteit van de bestaande omvormer overschrijdt.

Wat is het verschil tussen een 1-fase en 3-fase omvormer?

Het elektrische net in een huis kan uit één fase of drie fasen bestaan, waarbij elke fase wisselspanning levert. In Nederland zijn de kabels vanaf hoogspanning tot huizen doorgaans driefasig, waarbij de sinusvormige spanning op elke fase licht verschilt van de andere twee. Sommige huizen hebben alle drie fasen binnen, vooral bij nieuwbouw. Dit wordt krachtstroom genoemd en wordt gebruikt voor zwaardere apparaten zoals kookplaten. Andere huizen hebben slechts één fase binnen. Deze hebben meestal een zwaardere hoofdzekering om voldoende vermogen te leveren voor alle apparaten in huis.

Maakt een omvormer geluid?

In het verleden konden omvormers soms hoorbare geluiden zoals een zoem of piep produceren tijdens hun werking. Echter, de nieuwste modellen zijn vrijwel geruisloos. Sommige krachtigere omvormers zijn voorzien van een ventilator die alleen inschakelt bij hogere interne temperaturen. Daarom is het verstandig om dergelijke omvormers te installeren op locaties die niet dagelijks worden gebruikt. De slaapkamer is ook geen ideale plek, omdat hoewel de omvormer ’s nachts niet actief is, deze in de zomer ’s ochtends vroeg kan aanslaan, wat lichte slapers zou kunnen wekken.