fbpx
Vragen? Bel 085 004 3810 | klantenservice@sunneroo.com (nu gesloten)

slimme bliq thuisbatterij

Ontdek het energiemanagementsysteem van Bliq, dat gebruikmaakt van innovatieve technologie om uw thuisbatterij optimaal te benutten, ongeacht of u zonnepanelen heeft. Met Bliq-gestuurde thuisbatterijen kunt u profiteren van dynamische energiecontracten en automatische aanpassingen aan de energieprijzen en marktfluctuaties. Dit bevordert de duurzame transitie door de afstemming van duurzame energieproductie en -consumptie, terwijl u tegelijkertijd geld verdient. Een win-win voor u en toekomstige generaties.

5 kWh thuisbatterij
Rendement

Hoe verdient een Bliq slimme thuisbatterij zijn investering terug?

Automatisch handelen in stroom

Met de meest verkochte combinatie van een 8 kW thuisbatterij en 20 kWh opslagcapaciteit van Bliq kunt u volgens dynamische energieaanbieder Frank Energie bij hen zo’n €1.756 per jaar verdienen door uw thuisbatterij in te zetten om onbalans in het net tegen te gaan. U schaft dit systeem bij Sunneroo al aan inclusief installatie vanaf €9.390 excl. btw. De btw kan in de meeste gevallen teruggevraagd worden bij de Belastingdienst. Tevens kan het systeem per maand betaald worden via o.a. het Nationaal Warmtefonds vanaf 79,- euro per maand. Kijk hier voor de voorwaarden.

Op de onbalansmarkt acteert de landelijke netbeheerder. Zij probeert marktspelers te bewegen mee te helpen het landelijke stroomnet in balans te houden en keert hiervoor vergoedingen uit.

Er schuift bijvoorbeeld een wolk voor de zon of er schakelt een kolencentrale af. Door uw thuisbatterij hier (ook) voor in te zetten, kunt u geld verdienen en dus besparen met uw thuisbatterij. Hiermee realiseert u een hoger financieel rendement dan alleen het gebruik van uw batterij om zonnestroom tijdelijk in op te slaan.

In het voorbeeld ziet u een berekening voor het meest gekozen systeem te weten een Bliq thuisbatterij met 8kW vermogen en 20 kWh capaciteit met een Frank Energie ‘Slim handelen’ koppeling. Met dit model verdient u gemiddeld zo’n €1.756,17 per jaar. Deze vergoedingen ontvangt u volledig automatisch via de energienota bij de dynamische energie aanbieder Frank Energie. De verwachte terugverdientijd met deze Bliq thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract bij Frank Energie is hierdoor minder dan 5,5 jaar.

Productinformatie

Thuisbatterij, simme aansturing én app

Het Bliq batterijsysteem is een compacte all-in one oplossing en universeel te gebruiken met alle omvormer en zonnepaneel combinaties. Heeft u geen zonnepanelen? Ook dan kunt u zorgeloos gebruik maken van de thuisbatterij door hem in te zetten om volledige geautomatiseerd te handelen op de dynamische energiemarkt.

Het Bliq batterijsysteem maakt gebruik van de meest veilige batterij technologie (LiFePo4) en wordt zo dicht mogelijk bij uw groepenkast geïnstalleerd. In de praktijk staat deze vaak in uw kelder, garage of technische ruimte.

Bliq thuisbatterij en energiemanagement
Balanceer het net

Ga onbalans tegen met de Bliq energiemanager en profiteer

De Bliq energiemanager en Smart Meter installeren we in uw groepenkast en functioneren als het brein van het systeem zodat uw opbrengst volledig geautomatiseerd wordt geoptimaliseerd.

Door de veilige, vakkundige installatie door gecertificeerde elektriciens en service van Sunneroo bent u verzekerd van een goed werkend systeem voor de toekomst.

Hoge kwaliteit

Onderbouwde kwaliteit!

Het Bliq batterijsysteem onderstreept zijn kwaliteit met een fabrieksgarantie van maar liefst 10 jaar in combinatie met een capaciteitsgarantie van minstens 60% na 10 jaar na 3050 laadcycli.
Bliq onderbouwde kwaliteit

Kies het batterijsysteem dat bij u past

5 kWh thuisbatterij met 3,68 kW omvormer (1-fase)

€ 5.290

20 kWh thuisbatterij met 8 kW omvormer (3-fase)

€ 9.390

Prijzen zijn inclusief standaard installatie (kabeltraject tot 2 meter vanaf de meterkast) en na btw teruggave

Bliq powerflow, kost afhankelijk van de gekozen thuisbatterij, €7 of €12 per maand.

Wij nemen graag contact met u op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Terugverdientijd

Korte terugverdientijd

Een thuisbatterij is een verstandige investering, maar met de bijgeleverde Bliq energiemanager  wordt deze nog slimmer. De geautomatiseerde handelingen van de gateway resulteren in een terugverdientijd van minder dan 6 jaar terwijl u maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie krijgt op de batterij.

Bliq klant

Dit zeggen klanten over Bliq

Frank uit Leidschendam

Goede uitleg gehad tijdens het online adviesgesprek, waardoor ik voor Bliq heb gekozen. De installatie is soepel verlopen, netjes geïnstalleerd op zolder in een hoek. Batterij maakt de beste keuze tussen goedkoop inkopen, verbruiken en voor hoogste prijs verkopen.

Klaas uit West-Graftdijk

“Heb gekozen om een thuis accu aan te schaffen omdat ik zag bij een dynamisch contract je veel minder krijgt voor je terug geleverde KWh dan voor je in gekochte KWh.
 
Via speuren op internet kreeg in een tip voor Bliq, en dit paste in mijn mijn wensen zelfs slimmer dan ik had bedacht zodat je ook/juist door salderen voordeel behaald met de accu.”

Paul uit Ooltgensplaat

Ik heb voor Bliq gekozen om het maximale uit mijn systeem te halen. Mijn systeem is Huawei met 30 zonnepanelen waarvan 20 op zuid-west en 10 op zuid-oost. Daarnaast een 10 kWh accu. Helaas was het niet de eerste keer in één keer werkend. Gelukkig later volledig opgelost. Hoera!!!

In 5 stappen een batterij thuis

Online bestelling

Werkvoorbereiding

Inplannen

Installatie

Betaling

FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe wordt een Bliq thuisbatterij geïnstalleerd?

Een thuisbatterij installeren is relatief complex en daarom is het van belang dat dit wordt uitgevoerd door een erkend en gespecialiseerd installateur op basis van de in jouw land geldende installatierichtlijnen. Het thuisbatterij-systeem bestaat uit:

  • een omvormer
  • een batterij management systeem (BMS)
  • een of meerdere batterij-modules

Wanneer je over een hybride omvormer beschikt kan deze ook direct worden gebruikt voor je zonnedak. Daarnaast moet jouw thuisbatterij-omvormer altijd met een stroomkabel zijn aangesloten op een eigen groep in de meterkast en kunnen communiceren met je Bliq energiemanager.

De Bliq energiemanager heeft ook een connectie nodig met de P1 poort van jouw slimme meter.

De omvormer wordt gekoppeld aan het batterij management systeem (BMS) en met DC kabels (plus en min) aan je batterij. Vervolgens worden er 2 kabels getrokken naar je meterkast: een AC kabel (3 aderig bij 1 fase, 5 aderig bij 3 fase) en een CAT standaard internet kabel. In jouw meterkast wordt een extra groep aangelegd middels een aardlek automaat. De grootte van jouw aardlek automaat hangt af van je type aansluiting (1 of 3 fase) en het vermogen van je omvormer. Deze CAT kabel sluiten we aan op de Bliq energiemanager.

De Bliq energiemanager zorgt voor de slimme aansturing van jouw thuisbatterij. Meestal wordt deze geïnstalleerd in je meterkast. Mocht er geen vrij stopcontact zijn, moet deze worden geplaatst. De CAT kabel wordt in de juiste poort van de Bliq energiemanager gestopt. Daarnaast wordt er een kabel geplaatst tussen de Bliq energiemanager en de P1 poort van je slimme meter. Mocht deze al in gebruik zijn wordt er een P1-splitter tussen gezet, zodat het andere aangesloten apparaat ook blijft functioneren. Jouw installateur activeert vervolgens de Bliq energiemanager en registreert deze. Hierna ontvang je een mail voor het aanmaken van je account en kun je de Bliq-app downloaden.

De installatie dient te worden gedaan volgens de NEN1010, de in Nederland geldende norm met veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties. Zo kan het voorkomen dat voorafgaand aan de installatie een nieuwe meterkast of verzwaring van uw netaansluiting nodig is om te voldoen aan de veiligheidseisen. Bij Sunneroo als InstallQ erkend elektrotechnisch installatiebedrijf  met zegelrecht bent u ook hiervoor aan het juiste adres.

Nadat alles is geïnstalleerd, gecontroleerd en opgeleverd werkt jouw thuisbatterij systeem. Je hebt een Bliq-account aangemaakt en je aangemeld voor de dienst ‘slimme batterij-aansturing’. Daarnaast ben je overgestapt op een dynamisch energiecontract van Frank Energie. Het enige wat nu nog rest is de aanmelding van jouw systeem bij de netbeheerder. Dit kunnen wij helaas niet voor jou regelen. In Nederland kun je dit doen via: www.energieleveren.nl.

In welk type woning pas een Bliq thuisbatterij en in welke ruimte kun je deze het beste installeren?

Onze adviseurs gaan altijd voor een technisch en esthetisch ontwerp passend bij uw budget. Mede daarom komen we graag langs om de woning of het bedrijfspand ter plaatse te bekijken*.

In tegenstelling tot sommige “concullega’s” die veelal op afstand het dak inmeten (en de montage meestal uitbesteden) is er een grote kans dat de montageploeg op de dag van montage voor technische uitdagingen komt te staan. Wij zijn graag zo goed mogelijk voorbereid. Daarom kiezen we met gezond verstand voor een mix van geavanceerde software én een schouw op locatie.

Op basis van duizenden uitgevoerde projecten weten we dat dit het beste eindresultaat en klanttevredenheid geeft.

Bijkomend voordeel is dat we door het bezoek op locatie in staat zijn om een vaste pakketprijs af te geven voor de complete installatie en bijkomende diensten waardoor u later niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Waarom betaal ik een klein maandelijks bedrag aan Bliq voor "Powerflow"?

Bliq kiest voor maximale stabiliteit van het nodige dataverkeer door middel van een geïntegreerde simkaart. Hiervoor belast Bliq de abonnementskosten door. Daarnaast kan Bliq met deze maandelijkse vergoeding zijn software onderhouden en uitbreiden zodat u in de toekomst nog meer slimme oplossingen kan gaan koppelen aan het Bliq ecosysteem.

Is er subsidie beschikbaar voor een Bliq thuisbatterij?

Op dit moment kunt u als particulier de betaalde btw minus een klein forfaitair bedrag terugvragen bij de belastingdienst. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan:

  • U gebruikt de thuisbatterij om te handelen in combinatie met een dynamische energiecontract.
  • De factuur van de thuisbatterij en uw dynamische energiecontract staan op dezelfde naam.
  • U zit momenteel niet (meer) in de zogeheten kleine ondernemersregeling voor de btw (KOR).

Naast deze regeling voor particulieren is er voor zakelijke aanschaf ook de mogelijkheid om te profiteren van de Energie Investering Aftrek (EIA) waardoor u 45,5% van uw investering fiscaal van uw winst mag aftrekken.

Hoe reageren thuisbatterijen op warmte en kou?

Elke thuisbatterij bevat een Batterij Management Systeem (BMS). Deze zorgt ervoor dat alle batterij-modules gezamenlijk worden geladen en ontladen. Daarnaast zorgt deze ervoor dat er nooit diepontlading van de batterij-modules kan plaatsvinden.

Ook zorgt het BMS ervoor dat de batterij-modules bij warme en koude omgevingstemperaturen worden beschermd. Dit is noodzakelijk om de levensduur van de batterijen te optimaliseren.

Wordt de thuisbatterij intern warm? Dan kan het BMS het toegelaten vermogen op de thuisbatterij automatisch verminderen. Bij hoge temperaturen kan hij zichzelf uitschakelen.

Wordt de thuisbatterij intern koud? Dan kan het BMS het toegelaten vermogen op de thuisbatterij automatisch verminderen. Bij temperaturen (ver) onder 0 kan hij zichzelf uitschakelen.

De exacte temperaturen en met hoeveel % vermogen het BMS de omvormer zal ‘knijpen’ is afhankelijk van de fabrikant en type thuisbatterij en omvormer. Thuisbatterijen van Bliq functioneren optimaal bij interne temperaturen tussen de 20 en 45 graden Celsius. In de praktijk hebben we het dan over omgevingstemperaturen van 12 tot 30 graden. Wordt het warmer of kouder? Dan knijpt het BMS de omvormer af om de batterij op temperatuur te houden.