Uitleg van de Solax Cloud

U heeft de mogelijkheid om uw zonnepanelen systeem met een Solax omvormer online te monitoren. Wanneer er een werkende verbinding is tussen uw Solax omvormer en het internet, stuurt de Solax omvormer elke vijf minuten data door naar de Solax Cloud.

De Solax omvormer dient via uw thuisnetwerk verbonden te zijn met het internet via de bijgeleverde WiFi of LAN dongle (te herkennen aan de USB-stick achtige uitstulping aan de onderzijde van de Solax omvormer).

Via Solax Cloud kunt u zien wat uw zonnepanelen per uur, per dag, per maand, per jaar en in het totaal hebben opgeleverd sinds de installatie. Dit kunt u inzien via de computer (url: solaxcloud.com) maar ook met de handige app welke beschikbaar is voor Android en Apple.

Naast het monitoren van de opbrengst van de zonnepanelen kunt u ook inzien of er zich een storing bevindt in uw systeem.

Goed om te weten is dat de website (Solaxcloud.com) in het Engels, Duits en Nederlands beschikbaar is.

Het scherm wat u hierboven ziet is het hoofdscherm wat u ziet wanneer u inlogt in uw Solax Cloud account via de website Solaxcloud.com U ziet hierop twee grafieken: één lijn diagram en een staafdiagram waarbij u per uur, per dag, per maand en per jaar de opbrengst kunt inzien.

Solax "meter lost" - wat betekent dit?

Let op: Het terug geleverde vermogen wordt standaard niet geregistreerd in Solax Cloud, hierbij ziet u mogelijk een opmerking staan in de trant van ‘meter verloren’ of ‘meter lost’. Dit betekent dat er geen slimme meter van Solax zelf is geïnstalleerd. Dit is logisch aangezien we in Nederland een slimme meter krijgen van onze netbeheerder.

Wilt u toch heel graag via solaxcloud.com uw directe verbruik en teruglevering kunnen inzien? Dan kunt u, mits er voldoende ruimte is in uw groepenkast, een speciale modbus meter van Solax laten installeren. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €400,- maar kunnen meer of minder zijn afhankelijk van de complexiteit van de installatie. Het grote voordeel van een verbruiksmeter van Solax is dat deze een dynamische vermogensregeling mogelijk maakt. De behoefte aan dynamische vermogensregeling zien we bijna uitsluitend bij zakelijke klanten en andere grootverbruikers.