Forse prijsstijgingen voor zonnepanelen op handen

Bij Sunneroo volgen wij nauwgezet de marktontwikkelingen in de zonnepanelensector. Dit zodat wij onze klanten kunnen voorzien van de beste technologie voor de scherpte prijs. De afgelopen jaren zijn wij gewend geraakt dat de prijzen voor zonnepanelen eigenlijk continue dalen maar hieraan is nu toch echt een einde gekomen. Door de almaar stijgende vraag naar zonnepanelen kampt de markt met tekorten op de grondstoffenmarkt hetgeen resulteert in een prijsstijging. Ook zijn er in de prijsdalingsgekte van 2019 diverse fabrikanten geweest die onder de productieprijs hebben verkocht om marktaandeel te winnen. Veel van deze fabrikanten krabbelen nu terug omdat de continuïteit van deze ondernemingen geborgd moet worden.

De verwachting is dat de komende maanden de prijzen van losse zonnepanelen tot wel 3% per maand zullen stijgen. Daarnaast kampt de installatiesector ook met stijgende loonkosten waardoor de prijs van complete installaties nog eens extra gestuwd wordt.

Nu zonnepanelen of even wachten?

De markt geeft duidelijke signalen dat de prijzen van zonnepanelen zich momenteel op een historisch dieptepunt bevinden waar zij niet lang zullen blijven. Terugverdientijden van 5 tot 7 jaar zijn momenteel eerder regel dan uitzondering. Overweegt u zonnepanelen te kopen? Dan is vandaag een goed moment:

  • Prijzen zijn het dieptepunt gepasseerd en gaan weer stijgen
  • Nog minimaal tot 2021 salderingssubsidie en daarna een soepele overgang naar de minimale terugleververgoeding
  • U krijgt nog bijna de volledige 21% btw terug van de belastingdienst
  • Er zijn nog bij diverse provincies en gemeenten potjes beschikbaar waaruit u goedkoop de zonnepanelen kunt financieren
  • Het zonneseizoen gaat beginnen, profiteer optimaal van de zon in 2020

Profiteren van zonnepanelen in 2020?

Vraag nu een offerte aan en bestel snel zodat u optimaal kunt profiteren van het voordeel van de zon.