Solar marktupdate Q4 2022

De toelevering van zonnepanelen en aanverwante producten naar Europa blijft voorlopig onder druk staan. Dit wordt gedreven door de extreem hoge vraag uit Europa en Azië ten gevolge van de energiecrisis. Momenteel is er sprake van een schaarste in de meeste typen omvormers, bevestigingsmateriaal, zonnepanelen en power optimizers. Doordat er tevens een tekort is aan kwalitatieve montageteams is inmiddels de situatie bereikt dat de wachttijden op kunnen lopen tot indicatief 10 tot 12 maanden. We zien tevens dat de schaarste en gestegen productieprijzen en lonen gedreven door de gestegen energieprijzen zorgen voor een sterke inflatie in de toeleveringsketen. Houd er dus rekening mee dat nieuwe offertes een stuk hoger zullen uitvallen dan vorig kwartaal.

Wilt u graag zonnepanelen aanschaffen?

Vanwege het grote aantal offerte aanvragen momenteel hebben we tevens besloten om tot minstens 1-3-2023 geen nieuwe aanvragen buiten de provincie Limburg in behandeling te nemen. Op deze wijze kunnen we hopelijk wat inlopen op de lange wachttijden. Heeft u nog geen zonnepanelen en woont u in Limburg en wilt u een offerte ontvangen? Vraag dan een offerte aan via onze website en één van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Wij blijven op zoek naar mogelijkheden om de markt te kunnen blijven voorzien van kwalitatief goede zonnepaneleninstallaties door een strak inkoopbeleid, de werving en opleiding van nieuwe talenten in de zonnepanelenbranche. Er is geen kwaliteit zonder tijd dus u doet er goed aan om even geduld te hebben. We horen steeds meer geluiden dat allerhande cowboys hun kans schoon zien en de markt bestieren omdat de kwalitatieve zonnepanelen leveranciers een lange wachttijd of offertestop hebben. We willen u hier pro-actief in adviseren om alleen in zee te gaan met InstallQ erkende installatiebedrijven waarbij de kwaliteit periodiek geborgd is met audits van InstallQ.

Heeft u reeds besteld?

Dan nemen wij pas contact met u op voor de planning wanneer de materialen binnen zijn en er binnen enkele weken een montageteam voor u beschikbaar is. Op deze wijze voorkomen wij dat er onnodig veel geschoven moet worden in de planning. Vanwege de hoge werkdruk in onze binnendienst willen we u vragen om alleen te bellen voor de planning wanneer dit echt noodzakelijk is.
We danken u voor uw geduld en wensen u alvast veel plezier van uw installatie toe.

Met zonnige groet,

Tom Lefferts
Algemeen Directeur