Zonnegarant opbrengstgarantie: Verzeker uw jaarlijkse besparing met zonnepanelen

Goed nieuws! Voor alle bestaande en toekomstige klanten van Sunneroo is een samenwerking gesloten met stichting Zonnegarant. Met de selectie van Sunneroo als strategisch partner, onderstreept Zonnegarant de kundigheid van de adviseurs en installateurs van Sunneroo. Door deze samenwerking is het nu ook mogelijk voor klanten van Sunneroo om de onafhankelijke monitoring service en optionele opbrengstgarantie van Zonnegarant aan te schaffen. Op deze wijze kunnen klanten van Sunneroo extra zekerheid ontvangen met betrekking tot hun jaarlijkse besparing op de energienota. 

Wat betekent de Zonnegarant opbrengstgarantie?

Zonnepanelen zijn duurzame producten die lang meegaan. Het is een investering die u doet in uw huis én in het milieu. Wanneer u een investering als deze doet is het fijn als u zekerheid kan krijgen over het te verwachten rendement. Zonnegarant heeft hiervoor een tweetal opties. Het basispakket: ‘Zonnegarant Monitoring’ is een abonnement op monitoring van uw systeem door stichting Zonnegarant. Zonnegarant monitort dan actief uw systeemprestaties via het monitoringsportaal van uw omvormer, zo komt mogelijke onderprestatie van het systeem vaak sneller aan het licht. Dit monitoringspakket is optioneel uit te breiden met de Zonnegarant Opbrengstgarantie. Wanneer u deze aanvullende dienst aanschaft, kunt u in aanmerking komen voor financiële compensatie wanneer uw systeem significant minder produceert dan verwacht op basis de door Zonnegarant ontwikkelde rekenmodellen waarmee wij uw opbrengstvoorspelling in de offerte hebben opgenomen. De door Zonnegarant gegarandeerde opbrengst ligt momenteel zo’n 7% onder de jaarlijkse opbrengstvoorspelling die wij doen omdat dit ongeveer de afwijking is door tijdelijke weersinvloeden op het gemiddelde, daarnaast zijn opbrengstverliezen door bijvoorbeeld het groeien van een boom voor uw dak uitgesloten. Mocht onverhoopt de energieopbrengst in een jaar minder zijn dan de gegarandeerde opbrengst, dan vergoed Zonnegarant het verschil direct op uw bankrekening. Hier hoeft u niet eens een verzoek voor in te dienen. Dit gebeurt geheel automatisch en zonder gedoe.

Sunneroo monitoring

  • Abonnement voor monitoring en opbrengstgarantie sluit u af voor minimaal 10 jaar
  • Elk kwartaal ontvangt u een overzicht van de prestaties met een healthcheck van uw systeem op afstand
  • Vakkundige en veilige installatie volgens de laatste normen
  • Automatische vergoeding bij onderprestatie
  • De algemene voorwaarden van stichting Zonnegarant zijn van toepassing


Bij Sunneroo ontvangt u duidelijkheid en eerlijkheid over de te verwachten opbrengst

TU delft opbrengstcalculatieTijdens het aanschaffen van zonnepanelen speelt voor veel mensen het investeringsplaatje een grote rol. U wilt natuurlijk weten wat zonnepanelen u kosten, én opleveren. Veel installateurs geven hiervoor een schatting van de te verwachten opbrengst op in de offerte. Echter wordt hier vaak een rooskleuring beeld geschetst waar voorbij wordt gegaan aan schaduwwerking en andere factoren die de opbrengst negatief beïnvloeden. Hierdoor kan een dergelijke offerte mooier lijken dan hij daadwerkelijk is door een te hoge voorspelde opbrengst. Bij Sunneroo kunt u gelukkig rekenen op een eerlijk advies en betrouwbare opbrengstberekening. Zonnegarant heeft samen met de TU Delft rekenmodellen ontwikkeld waarmee wij bij Sunneroo de opbrengst van uw systeem met grote nauwkeuringheid kunnen voorspellen. Hierbij wordt rekening gehouden met het klimaat, de oriëntatie & hellingshoek van uw zonnepanelen, de schaduwsituatie en de toepassing van een serieel of parallel geschakeld omvormersysteem. Onze software maakt hiervoor gebruik van KNMI weerdata, de Algemene Hoogtekaart Nederland, Instralingsdata, BAGdata en de technische gegevens van de zonnepanelen en omvormer. 

Onze adviseurs gaan graag voor u aan de slag om op basis van uw persoonlijke wensen en een wetenschappelijke analyse van uw dak, u te voorzien van de beste deal voor zonnepanelen. 
Kortom: profiteren van  de beste deal voor zonnepanelen zonder gedoe met optioneel een gegarandeerde opbrengst, wie wil dat nu niet?


Doe ook mee!

Weet u al hoeveel groene stroom u met uw dak op kunt wekken en kan besparen op uw maandlasten? Vraag een geheel vrijblijvende opbrengstcalculatie aan en overtuig uzelf van de mogelijkheden van de zon.