Zonnepanelen BTW teruggave

Onze partner Solar Fiscaal helpt u hierbij.

Zonnepanelen en BTW, hoe zat dit ook alweer?

Als uw zonnepanelen energie leveren aan uw energiemaatschappij, kunt u als particulier aanmerkt worden als btw-ondernemer . Dit heeft als voordeel dat u de betaalde BTW op uw zonnepanelen kunt terugvorderen. Voorwaarde is dat de energierekening op uw naam staat, u geen actief fiscaal nummer (eenmanszaak) heeft of reeds in de KOR zit.

Om de BTW daadwerkelijk terug te kunnen vorderen, moet u dus als btw-ondernemer worden aangemeld bij de belastingdienst, aangifte(n) doen en een ontheffing aanvragen. 

U krijgt dan de betaalde BTW op uw investering in zonnepanelen terug (minus een forfait van €20,- per 1000 Wattpiek aan vermogen) van de belastingdienst.

Let op! Bent u reeds ondernemer in ZZP-vorm (eenmanszaak) of heeft u al eerder zonnepanelen geplaatst? Dan gelden voor u waarschijnlijk andere regels. Neem contact op met support@solarfiscaal.nl voor passend advies vooraf.

Dit klinkt ingewikkeld, kunnen jullie dit voor me doen?

Ja! Met onze partner Solar Fiscaal vorderen we dagelijks de BTW terug voor onze klanten terug. Heeft u uw zonnepanelen bij Sunneroo aangeschaft? Dan is deze service geheel gratis! Heeft u uw zonnepanelen elders aangeschaft? Dan betaalt u €70,- exclusief BTW, Solar Fiscaal vraagt ook de betaalde BTW voor hun dienstverlening voor u terug, no cure no pay.

Heeft u uw zonnepanelen bij ons aangeschaft? Klik dan op onderstaande button om onze servicepartner Solar Fiscaal te machtigen om namens u in contact te treden met de belastingdienst.