10 redenen om te kiezen voor Glas-Glas zonnepanelen van Sunneroo

Voordeel 1: zo’n 60% meer opbrengst!

Glas-Glas zonnepanelen zijn de meest duurzame keuze omdat ze het hoogste rendement leveren en zeer lang meegaan. Waar reguliere zonnepanelen teruglopen in het vermogen door haarscheurtjes in de zonnecel, veroorzaakt door interne en externe invloeden, blijven glas-glas panelen jaren langer goed presteren. Omdat de zonnecel exact gecentreerd zit tussen 2 lagen gehard 2,5 mm zonnepanelen glas zit er géén speling op de zonnecel en wordt de kans op microscheurtjes gereduceerd tot een absoluut minimum. Door zijn lucht- en vochtdichte ontwerp loopt de verwachte levensduur op tot meer dan 40 jaar. Bovenop de robuustheid zijn glas-glas panelen beter in staat warmte af te voeren dan reguliere zonnepanelen.

Dit samen maakt dat glas-glas panelen over hun technische levensduur zo’n 60% meer opbrengst genereren dan hun glas-folie equivalenten.

Voordeel 2: Supersterk en zelfs geschikt voor gebieden met hevige sneeuwval, hagel en hoge windbelasting

Door de solide verbinding tussen de twee glaslagen ontstaat er een hogere weerstand en torsiestijfheid. TUV testen geven aan dat de Glas-Glas zonnepanelen belast kunnen worden met meer dan 8.100 Pa. In Nederland is het weer altijd onvoorspelbaar, maar u zit zeker aan de veilige kant met een glas glas paneel. Zeker omdat onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen niet meer vergoed wordt door de grote Nederlandse opstalverzekeraars.

Voordeel 3: Uitermate geschikt voor installatie in agrarisch gebied of aan de kust

In tegenstelling tot Glas-Folie zonnepanelen, zijn Glas-Glas zonnepanelen beter bestand tegen beschadiging door de ammonia in de lucht, uitgestoten door de landbouw en de industrie. Eveneens kunnen deze zonnepanelen beter tegen de zoute zeelucht in kustgebieden en het afslijten van het materiaal door zandstormen in woestijngebieden. Glas-Glas panelen van Sunneroo zijn voorzien van positieve IEC61701 zoutnevel en IEC62716 ammonia certificering afgegeven door Tüv Süd. Deze panelen zijn dus een uitstekende keuze voor installatie in een agrarische omgeving of aan de kust.

Voordeel 4: Uitmuntende bescherming tegen veroudering

Het lamineerproces van Glas-Glas panelen geschiedt in drie fasen waardoor er een ongeëvenaarde sterkte van het zonnepaneel ontstaat. Dit tijdrovende proces zorgt voor de best mogelijke bescherming tegen vocht, loslaten van het laminaat en het ontstaan van bubbels in het laminaat.

Voordeel 5: Glas-glas zonnepanelen zijn ongekend duurzaam

Glas glas zonnepanelen

Doordat glas-glas panelen een technische levensduur hebben die tientallen jaren langer is dan die van glas-folie zonnepanelen zijn zij ook de beste keuze voor het milieu. Doordat het product langer mee gaat hoeft het minder vaak vervangen te worden. Ook leveren Glas-Glas zonnepanelen een hogere CO2 reductie op doordat ze fors meer groene stroom opwekken gedurende hun levensduur dan Glas-Folie zonnepanelen.

Voordeel 6. Glas heeft een veel mooiere uitstraling

Glas is esthetisch en is overal makkelijk toepasbaar. Doordat de panelen zijn voorzien van een donkere zonnecel en een zwartframe met transparante glasplaten mengen ze zich goed in op elk dak.

Voordeel 7. Lichter in gewicht, lichtdoorlatend en betere koeling

Onze Glas-Glas zonnepanelen zijn licht in gewicht. Daarnaast biedt het ultra dunne glas aan de voorkant een grotere lichtdoorlaatbaarheid en dientengevolge een hogere opbrengst. Een ander voordeel van het dunne glas aan de voorkant is de betere koeling van het zonnepaneel en de afvoer van de warmte door een betere warmteverdeling.

Voordeel 8. Grotere veiligheid

Glas brandt niet. Glas-Glas zonnepanelen voorkomen uitbreiding van brand. Ook ontstaan er geen vallende druppels van brandend materiaal bij deze panelen. Daarnaast is er ook geen risico op een elektrische schok bij Glas-Glas zonnepanelen aangezien de achterkant van het paneel robuuster is en niet beschadigd kan worden gedurende de installatie.

Voordeel 9. De meeste ervaren Glas-Glas leverancier in de regio

Wij zijn pioniers in de Glas-Glas zonnepanelen in een markt met de meeste geplaatste systemen. Wij hebben reeds meer dan 2 miljoen Wattpiek Glas-Glas zonnepanelen geplaatst in Limburg en Brabant! Wij weten dus hoe we kwalitatieve installaties kunnen realiseren met kwalitatief hoogstaande zonnepanelen.

Voordeel 10. Glas-Glas zonnepanelen kunnen tevens worden voorzien van Bi-facial zonnecellen

De meest recente innovatie bij glas-glas panelen is de toepassing van Bi-facial zonnecellen. Hierdoor nemen zonnepanelen ook aan de achterzijde diffuus licht op en zetten deze in om extra elektriciteit op te wekken. Dit is mogelijk door het transparante karakter van de glazen achterkant. Op deze manier wekken Bi-facial glas-glas panelen tot wel 30% meer op dan traditionele glas-glas panelen.

Zijn er ook nadelen?

Kwaliteit kent uiteraard zijn prijs. Doordat maar weinig fabrikanten het complexe productieproces van glas-glas panelen goed beheersen waren de prijzen tot voor kort 40-60% hoger dan die van reguliere glas-folie zonnepanelen. Gelukkig hebben wij bij Sunneroo goede relaties met lokale producenten van glas-glas zonnepanelen, waardoor wij deze top kwaliteit zonnepanelen tegen zeer interessante prijzen kunnen aanbieden.

Glas-glas of toch glas-folie zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen zijn iets prijziger in de directe aanschaf, maar zeer zeker de investering op langere termijn waard. De toegevoegde waarde van de langere levensduur, zeer uitgebreide garanties én betere prestaties van glas-glas zonnepanelen wegen ruimschoots op tegen de meerprijs. Wanneer uw budget het toelaat en u deze investering doet met het oog op werkelijk duurzame keuzes en de toekomst, zult u net zo enthousiast worden van glas-glas zonnepanelen als wij en de ruime meerderheid van onze klanten.